Bundesliga&Wolfsburg

Posted by her boku bilen adam | Posted in , | Posted on 02:10


Ne Premiership,ne La Liga ne de Serie A..Bu sene bir futbolsever olarak izlemekten en zevk aldığım lig Bundesliga.

Sezon başında güçlü kadrosuyla Bayern'in kesin favori olduğu,hatta daha ligin ortasında kopup gideceği öngörülürken,ikinci ligden bu sene gelen Hoffenhaim'in ilk yarıdaki mükemmel performansı,Hamburg ve Hertha'nın harika bir sezon geçirmeleri ve Wolfsburg'un sessiz ve derinden gelen çıkışı sayesinde hem çekişmeli hem de futbol kalitesi ve heyecanı bakımından en üst düzeyde bir lig izliyoruz.



Harika geçen maçların en sonuncusu da geçen Cumartesiydi.Wolfsburg kendi evinde yıldızlar topluluğu Bayern'e 5 gol birden atıp liderlik koltuğuna oturdu.Takımının 2 golünü atan Grafite ise sezonun ilk yarısından sonra sakatlanan ama buna rağmen hala gol krallığında lider olan Ibiseviç'i geçerek 20 gole ulaştı.Grafite'nin ikinci golü ise son yıllarda gördüğüm en muhteşem gollerden birisi oldu.Deivid'in Chelsea'ye attığı golden beri bir gole "Abdürrahim Albayrak Reaksiyonu" verdiğimi hatırlamıyorum.Ama bu gol bana bunu yaşattı.

Buyrun izleyin.



Adeta halısahada son 20 dakikada dağılan rakibe karşı şov yapan gıcık adamlar gibi..Bu kadar rahat geçtiği ve topuğuyla köşeye bıraktığı takımın Bayern olduğunu da tekrar hatırlatırım.

Wolfsburg,Felix Magath önderliğinde gerçekten harika işler çıkarıyor bu sene.Özellikle golü atan Grafite ve forvetteki partneri Bosnalı Dzeko gerçekten harika golcüler.Yine Bosnalı Misimoviç'i de unutmamak lazım.Bu sene Bundesliga'da sürprizi onlar yaparsa ben şahsen şaşırmayacağım.

Dzeko : Bosna'nın ve Wolfsburg'un golcüsü,
"Ders almam ders veririm" diyenler Bosna deplasmanında bu adamı nasıl tutacak merak ediyorum.

Özetle hem Wolfsburg'u hem de diğer Bundesliga takımlarını takibe almanızı tavsiye ederim.Dolu tribünler,heyecan dolu maçlar,çekişme,rekabet,kaliteli futbol,ne ararsanız Bundesliga'da var.

Belirtmeden geçmeyeyim maçları Türkiye'de yayınlayan Kanal 24'ün spikerleri de gerçekten çok iyi iş çıkarıyorlar.Yerinde yorumlar,seyirciyi yormayan ve sıkmayan bir anlatım,ayrıca aynı saatte yayınlanan maçlarda da dönüşümlü yayın yapıyorlar.

Son olarak da Bundesliga'yı okumak için : Borges

Comments (0)