Materazzi Yerini Buldu

Posted by her boku bilen adam | Posted in | Posted on 12:45

Çocukluğumdan beri İtalya futbolu ve İtalyan oyun sistemi sıcak gelmiştir bana , bunda en büyük etken olarak da İtalya 90 Dünya Kupasını gösterebilirim.
İtalyanlar'ın Catenaccio yani halk arasındaki basit tabirle öncelikle gol yememeye dayalı olan bu oyun tarzı bilindiği üzere sağlam defans oyuncularından kurulu bir temele dayanır.
Benim için (halısahada hatta PlayStation'da bile) çizgiden çıkarılan bir top çok şık bir gol kadar değerli olduğu için defans oyuncularına, Catenaccio'dan dolayı da özellike İtalyan defans oyuncularına ayrı bir hayranlık söz konusudur.

İtalya 90'dan bu yana Bergomi, Baresi , Maldini, Costacurta, Cannavaro, Nesta , Chiellini , Barzagli , Zaccardo gibi pek çok yetenekli ve defansı seyredilebilir kılan defans oyuncusu çıktı İtalya'dan. Ama bunların arasında bir Materazzi var ki yıllardır İnter'de İtalya Milli Takımı'nda nasıl oynuyor, nasıl tahammül ediliyor , nasıl bu kadar seviliyor anlayabilmiş değilim. Tamam bir Çirkef Oyuncu Ekolü vardır futbolun içinde ; yeri geldiğinde rakibine tüküren , formasından çeken, kalleşçe tekme atan (Bülent Korkmaz,Lugano vb..), ama bu adamlarda defansif bir yetenek de söz konusudur. Yeri gelir hiç bir çirkeflik yapmadan maç da kazandırırlar, çizgiden top da çıkarırlar, dünyanın en büyük yıldızlarına adım da attırmazlar..Peki ya Materazzi..Onda bu var mı ? Bence yok ve hiç bir zaman da olmadı.


Kendisi İnter'in A.B.D'de yaptığı hazırlık kampı esnasında Amerikan Futbolu'na merak salmış ve bir takım pozlar vermiş.İnter de bunu resmi sitesine koymuş. Sanırım İnter yönetimi de bir nevi zarf atıyor NFL takımlarına."Bunca yıldır oynuyor bizde değeri bilinmiyor gelin alın hemen koyun defans takımına " demeye getiriyorlar.

Vallahi kanımca böyle bir olay gerçekleşirse hem İtalya için , hem İnter için hem de Materazzi'nin kendisi için en hayırlısı olur.Hiç de yadırgamaz yerini.Catenaccio sistemi de böyle adamlarla anılmamış olur.

Comments (1)

Thank you a lot for sharing this with all of us you really recognise what you're speaking about! Bookmarked. Kindly also consult with my web site =). We can have a link change contract between us

Also visit my web site ... groove