Beirut - Elephant Gun

Posted by her boku bilen adam | Posted in | Posted on 18:16

Ben ve benim gibi tiplerin garipliklerinden biri de çok bilinmeyen şarkıları, filmleri sahiplenip; popüler olduklarında da sanki grubu biz keşfetmişiz de meşhur olunca bizi arayıp sormamışlar gibi bir ruh hali içine girmemiz. Orda burda şarkılarını duyunca "vay be zamanında herkese yollardım şarkınızı şimdi popüler oldunuz tabi" gibi iç sesler duyar mısınız bilmiyorum ama bende bu salakça durum fazlasıyla oluyor.

İşte Beirut da 3-4 yıl önce keşfettiğim(inşaatta şarkı söylerlerken ordan geçiyordum) daha sonra iyice popülerleşen ve şimdilerde herkesin profillerinde favori müzik bölümünü süsleyen olmazsa olmaz gruplardan biri. 

1986 doğumlu Zach Condon'un kurucusu olduğu grup bildiğiniz Balkan müziğinden esintiler taşıyor. Elin 86'lı Amerikalı oğlanı dünyanın öbür ucundan bizim parçası olduğumuz Balkanlar'dan böyle güzel beslenip harika şarkılar çıkarıyor biz de eblek eblek "vay be helal olsun çocuğa" diyor hala Demet Akalın, Serdar Ortaç'ı liste başı yapıyoruz anasını satayım.

Tamam mesaj vermiyorum artık. Zaten ben de sıkıldım bu halimden.

Beirut'dan seçtiğim şarkıysa Postcard From Italy ile beraber en sevdiğim şarkıları olan ve klibine ayrıca bayıldığım :

Elephant Gun




If I was young, I'd flee this town
I'd bury my dreams underground
As did I, we drink to die, we drink tonight

Far from home, elephant gun
Let's take them down one by one
We'll lay it down, it's not been found, it's not around

Let the seasons begin - it rolls right on
Let the seasons begin - take the big game down

Let the seasons begin - it rolls right on
Let the seasons begin - take the big game down

And it rips through the silence of our camp at night
And it rips through the night

And it rips through the silence of our camp at night
And it rips through the silence, all that is left is all that I hide 


* Resmi siteleri : BeirutBand.com 

Comments (14)

HBBA senden beirut'u gördüm ya artık sıkı sıkı takipçinim.

aynı şeyleri söylerdim bende herhal radar live'da izledim herhalde ilk 3-4 yıl filan önce.

elephant gun, postcard from italy, nantes, sunday smile, gulag orkestar, cliquet, the shrew, guyamas sonora, in the mausoleum, rhineland, prenzlaerberg, scenic word daha da var, bütün şarkılarına tek tek hasta olduğumdur Beirut.

Ayrıca eminim biliyorsundur ama flying club cup adlı albümlerinin hepsine ayrı ayrı vidyo klip hazırlamışlar hepsi birbirinden şahane.
buradan buyurun:

http://flyingclubcup.com/spip.php?rubrique1

son söz:
Beirut kraldır.

aha. az çok tahmin etmişsindir belki bu serideki her şarkıya atladığım gibi buna da atlayacağımı ama buna daha büyük şevkle atlayacağımı.

last.fm'deki avatarımda dâhi Zach Condon'un fotoğrafı var. hiçbir ayrım yapmadan tüm şarkılarını günlerce dinleyebilirim. hani böyle "hayatın fon müziği" derler ya, o tatta bir müzik yapıyorlar. her yere, her an giden bir tarzları var. vs vs.

en çok elephant gun, postcards from italy ve nantes ile tanınsalar da en az bunlar kadar harika şarkıları mevcut. süper de bir seçim olmuş bu haftanın şarkısına. dur hemen açayım, ne zamandır dinlemiyor idim.

sanırım hepimiz dört senedir bu günü bekliyorduk.

eved, beirut'u seviyorum.

beirut benim de çok sevdiğim ve son iki senedir de pek fazlaca dinlediğim bir grup..Vodvil de sağolsun zaten benim sıralamak istediğim pek çok sevdiğim beirut şarkılarını sıralamış:) onların dışında Mount Wrochlai,Mimizan,La Llorona,Brandenburg,The Canals of Our City,Interior of A Dutch bunlar da dinlenesi beirut şarkılarıdır bence;)

çok uzun zaman olmadı ben de beirut'tan haberdar olalı ama, yaptıkları işe hayran olmak için uzun zamandır dinlemiş olmaya da gerek yok. müziklerinin kalitesi ilk andan itibaren hissediliyor. çok çok başarılı hakikaten.

çok cici. çok sevdim. karamel filmini hatırladım. konuyla alakası yok ama beyrutu görünce...

en güzel post bu olmuş. neden, çünkü Beirut var.. tam 3 yıl oldu bu harika moda gireli ve hala onlarla yaşıyor, onlarla geziyorum. her gün bir beirut parçası iyi gelir. bilmeyenlere de enjekte ettiğin için teşekkürler! tanımayan kimse kalmayacak diye korkuyorum, herkes bilmese? =)

Beirut işte...
Bu postun üzerine söylenebilecek tek artı şey Vodvil'in de bahsettiği üzere ; flying club cup albümlerine çektikleri (canlı kayıt) olağanüstü video kliplerdir.Video klip demek biraz hafif kalır sanırım ayrıca...

şarkı harika

postcards from italy favorim. 86 lı mı:/ yaşlandık peeh

Hay aksi, kendimi özel hissettirmeyen bir yazını okuttun bana.
İtiraf etmek gerekirse, ben de çokca keşfedilmemiş diyerek sahiplenenlerdenim. İşte acı olan tarafı bu ki sahiplenenler meğersem çokmuş. Sahiplenen olmaktan çıkmışım. Neyseki böyle durumlarda söylediğim "ahh çok eskiden bilirim ben grubu" türevi cümlelerim var. Beirut bin yaşasın dileğimdir...
Selam ile...

beirut'la tanışalı oldu bi iki sene. çok sevdim, çok kıskandım ve insanlara büyük bir coşkuyla dinletmeye çalıştım, benimmiş gibi. ama her dinletişten sonra yüzlerde oluşan o 'anlamaz' ve umursamaz ifadeyi gördükçe normal olmadığımı düşünmeye başladım. bu anormalliğimde (!) yalnız olmadığımı görmek çok güzel :)

"oi va voi" de iyidir, tavsiye ederim, güzel melodiler.

beirut türkiyeye gelsin diye bir böbreğimi veririm ben !!