Amy

Posted by her boku bilen adam | Posted in , , | Posted on 23:45

İnsan evladının öldüğünü görecek kadar çok yaşamamalı

Sanırım Oz'da geçiyordu bu replik. Tam hatırlayamadım ki hatırlardım aslında. Yaşlanıyor muyum ne?

Neyse konumuz bu değil zaten.

İnsan sevdiği şarkıcıların öldüğünü görecek kadar da yaşamamalı sanki. Tamam iki cümle arasında dağlar kadar fark var da bu yaptığım deformasyonu bu geceki duygu yoğunluğuma verin be kuzum. Gitti canım kızcağız. Ama bir şey söyleyeyim mi size duyduğum ilk anda üzüntüden ziyade öfke idi hissettiğim.

Asacak kesecek değilim millet gibi, "su testisi adamcıkları"ndan da olmadım hiçbir zaman ama itiraf ediyorum gerçekten çok sinirlendim be. Niye yaptı ki bunu. Zaten biz yaşarken gitti çoğu sevdiğimiz şarkının sahibi. O bari yapmayaydı bunu. Bari biraz daha duraydı be yav.

Gerçi uyarmıştı zaten bizi "You know i'm no good" diyerekten.



Her şey kötü de gidenin ardından kafasını camdan çıkarıp çiğdem çitleye çitleye söylenen mahallenin kötü niyetli kadınları gibi bir çoğunluğa dönüşmemiz en kötüsü sanki. "Şehitlere bu kadar ağlamadınız"lara ise hiç girmeyeyim.


* 3 yıl önce "Bu kız fazla yaşamaz efsane olur" diyen şom ağzıma da sıçayım. Belki de bu cümleden mütevellit kendimedir yukarıda bahsettiğim öfkem.

Comments (13)

Türkiye konserinin iptal edilmesinden sonra, ''Yakında ölüm haberini alırız.'' demiştim ben de. Saçma; ama gerçekten de tahminlerin gerçek çıkması bazen acı verici oluyor.

açıkcası yakınlarımı kaybettiğimde bile üzülmedim. ölüm doğal dedim hep. ama bugün ilk defa acısını yaşadım ölümün. bu öyle ergen bi tavır değil. en içime işleyen seslerden biri artık yeni şeyler yapamayacak. o kadar söylenirdim ki canım amy nolur bırak uyuşturucuyu senin gibileri lazım diye. hoş hala belirsizlik var. o rehab tekliflerini kabul etmeliydi.bu yaşta bu kadar yetenekli biri. bu kadar kişinin içini titreten biri. iyi geceler ona umarım burda bulamadığı arkadaşlığı başka bi yerde bulur.belki artık iyi hissediyodur.

Attila İlhan'ın bir programı vardı. Bakarken "Yakında ölür bu adam" demiştim ve o hafta ölmüştü. Niyeyse babam bana öfkelenmişti adam öldükten sonra. "Şom ağzına sıçim" gibi bir tutum.
Amy için de sanırım herkes aynı öfkeyi hissedecek bir süre.

Yahu nerdeyse hatunu canliyken dinlemedim diye uzulecektim ki olumu vesilesi bi iki tane sarkisini dinledim. Gene sevmedim. Rahmet etsin anyway. Allahtan "27 yas" muhabbetine girmemissin bu arada. Jim le jimmy ile ayni kefeye koyanlara sinir oldum.

replik LOTR'da geçiyordu

bahsi gecen repligi lord of the rings de Rohan krali theoden oglunun mezari basinda soyluyordu

28 yaşına 2 ayı kalmış & 27 yaş efsanesine katıldı... pofff hakkaten üzüldüm

Su testisi su yolunda kırılır.. Ne dersen de doğru.

zaten bizde konser veremedigi zaman yakında ölüp efsanelesecek demişlerdi :(

şu ki; evet şehitlere bu kadar yazılmadı, çizilmedi, vesayir.. Ancak bahis ölümse filmin en sonundan bahsediyoruzdur ki biçok film son sahnesinin zırtlığı nedeniyle tozlu raflardadır. Amy kimdir bu önemli ben şahsen kendisini bi gazetenin 2. sayfasında alkol tedavisi aldığını okumuşum o zamanlar daha ölmemiş manşetlerde kendine yer bulamamış tabi. Bu haber dışında tek bi şarkısını bılmem görsem tanımam. Ama şöhret işte nasıl bişeyse asrın vebası adayı az sıkılanı yapıyor harakiriyi. Korkarım ki böyle giderse nam yapma uğruna küçük iboyu da kaybetcez. Daha yakın tarihte televizyonlarda kimse beni sevmiyi diye yakınan guççük ibonun aklına karpuz kabuğu sokacagınızdan korkuyorum. Şehit demişken onlara yazilacak zaten bise yok. Bu dunyada şöhret diyeceklerıne digernde sehit desinler cok daha afilli bi son.

Kaç gündür hangi gazeteyi açsam şu 27 yaş olayı.

Buradaki Yorumlarda da öyle.

Şu Karpuz Kabuğu çoktan sokulmuştur beyinlere. İnsan Beyninin Nasıl Çalıştığınıda az çok biliyoruz.

Normalde senin yazılarını okurken yorum yapma alışkanlığım yoktur. Okurum,helal olsun yine ne güzel demiş HBBA derim, altında yazılan yorumlara ne kadar sinirlensem de dikkate almam.

Ama bu sefer şuraya iki satır çizittiremeden edemedim. Ya bir insan evladı ölmüş, hala her kafadan bir laf. Eceliyle ölmüş, uyuşturucudan ölmüş, ondan ölmüş, bundan ölmüş ne fark eder. Bir de utanmadan ben demiştim diyenler yok mu!

Her ölüm erkendir. Her ölüm birilerinin canını acıtır. Amy'nin hayatı göz önünde olduğu için daha çok can acıdı. Son konser görüntülerini izleyip de gözlerindeki yardım çağrısını göremeyenler, ne kadar yalnız ve küçük bir çocuk gibi korkan bir ruh hali içinde olduğunu anlayamayanlar da en azından bir insan evladı öldüğü için saygı gösterip sussun. Ne olur!

"İnsan evladının öldüğünü görecek kadar çok yaşamamalı."

Ben bu sözü bir konserde Eric Clapton'ın Tears In Heaven çalmadan önce söylediğini hatırlıyorum.