Uyumak Lazım

Posted by her boku bilen adam | Posted in | Posted on 03:08

"Kötüyüm parkın oraya gelsene" dedi arkadaş.

Gittim.

Ben anlattım bi şeyler o da anlatabilsin diye. Anlattı da bi şeyler. Ne diyim ki? Çözümü yok zaten ki o da çözüm beklemiyor. Sadece anlatmak istiyor. Çözümü olan dertler değil bunlar. Bekir misali "Yolu yok çekeceksin".

Son ses İsmail Türüt dinleyen bir araba geçti sonra yanımızdan. "Biz ne haldeyiz bi de şu geçene bak dedim" kızarak İsmail fanına.

Tam arkada çöp toplayan 14-15 yaşında bir çocuk geldi sonra. "O nerde biz nerdeyiz" dedim bu sefer kendime kızarak.

2 saniyede kıyaslanır mı hayatlar? Hayatlar hiç kıyaslanır mı? Kıyaslanırsa da 2 saniyede patlar işte böyle o kıyaslar. 

Uyumak lazım.

Comments (6)

Herkesin egosu var onu biliyoruz da. Su cop toplayan insanlarin egosu yok mu ben onu anlayamiyorum bazen. Cidden egolarinin olmamasi lazim o insanlarin, zor.

hayat karşılaştırmak mı? bazıları karşılaştıracak bir hayata dahi sahip olamıyor. neler değerince şeyler elinin altında oyuncak olsa bile hissedemiyor bazıları, bazılarımız. çöp toplamayı tercih edecek insanlar var. kalkmış dünyanın en mutlu insanları ile karşılaştırma yapıyoruz. oysa çingene olmak, çöp toplamak, dans edip ateş falan yakmak, böylece yakarmak vardı.

beddua eder misin sahiden? bişi yapmasam bile gene de beddua eder misin bana? diğerlerinin hayırsız dediği benim hayatımın anlamı dediğim şey bana gelir mi dersin sen bana beddua edersen.
ya da beddua et de çingene olalım.

uykunun da ağzına tüküreyim! aklın başka birindeyken kafanı birine vermeye çalışmak yüzünden bünye yıpranıo, al sana kıyaslama! hay ben!...neyse...

çok ilginç aynı duyguyu ben de yaşadım bugün sebebi de gördüğüm şu fotoğraf http://tinyurl.com/3rxveus

hayatı kıyaslamak ? Bizi biz yapanda bu sorunun cevabı değilmidir zaten. Senin altındaki hayat ile kıyasladığında şükür, üstündeki ile kıyasladığında azim olmaz mı ? bence bu kıyaslamayı ara ara yapmak lazım...

Herşeyi olmasına rağmen mutsuz tipler vardır ya onların aşağıdakilere bakıp şükretmesi gerekebiliyor. Kimi zaman kıyaslama yapılmalı bence.