HBBA Soundtrack II

Posted by her boku bilen adam | Posted in , | Posted on 04:17

Efendim malumunuz bu blogda her 4-5 yazıdan biri "Epeydir yazamıyordum..., uzun bir süreden sonra tekrar yazmaya başladım... bir süre yazamayacağım" gibi artık nefretinizi kazanan cümlelerle dolu ki aslında bu pek çok blog yazarının aslında hiç içine girmek istemediği ama hayat koşturmacası içinde de malesef çaresiz kaldığı bir durum.

Şimdi bakıyorum da yan taraftaki arşive, ilk yıl (bir önceki senenin Aralık ayını da katarsak) 180 küsur, ikinci yıl 100, şu içinde bulunduğumuz yılda ise sadece 56 yazı yazabilmişim bloga. Bunda da hayatımdaki değişimlerin yanı sıra mikroblog (Twitter) tembelliğinin de etkisi büyük tabi ki.

Tüm bu hengamenin içinde sanırım bu blogun en disiplinli, birkaç istisnai durum hariç, aksamayan bölümü "Haftanın Şarkısı" oldu. 80 küsur haftadır her hafta bir şarkı koyup üzerine yazı yazmaya çalıştım. Öyle de gider umarım.

Darısı (umarım) sinema yazılarının başına. Gerçi dediğim gibi bu koşturmaca içinde zor görünüyor ama..

Neyse diyeceğim şu ki bu blogun bu kadar canlı kalmasında ve okunmasında bir noktadan sonra sadık okuyucu kitlesinin etkisi büyük oldu. Bıkmadan usanmadan bana mesajlar atıp, yorumlar bırakıp neredeyse enseme vura vura yazılar yazdırdınız.

Hep söylüyorum yine söyleyeceğim; gerçekten minnettarım bu blogun okuyucularına. Bakmayın öyle yorumlara falan cevap vermediğime. Vallahi zamansızlık. Cool görünme çabası falan değil.

Neyse bu yıl da geçen yıl olduğu gibi size bir hediye vermek istedim ve geçtiğimiz yıl boyunca blogda üzerine yazı yazdığım, Tumblr sayfamda paylaştığım şarkıları topladım ve "HBBA Soundtrack II" albümünü oluşturdum.

Aşağıdaki linkten indirip dinleyebilirsiniz.

- Linkleri görmek için üye olun esprisi yapmayacağım! - 
İndirince göreceğiniz üzere pek çok tarzdan, pek çok türden alakalı alakasız şarkı ve sanatçı göreceksiniz. E bundan daha normal bir şey de yok bana göre. "Ben sadece caz dinlerim şekerim" cümlesi kadar anlam veremediğim bir şey yoktur herhalde şu dünyada.

Valla ben güzel müzik dinlerim, kendime göre güzel müzik. Dolayısıyla Mozart'dan Esengül'e; Yann Tiersen'den Erkin Koray'a, Rembetiko'dan Anadolu Rock'a uzanan şarkılar sizi şaşırtmasın. Malum insan hayatına bir çok şarkı sığdırabiliyor. E insan her gün caz kafasında, her gün Amelie Poulain kafasında da yaşayamıyor koca bir yılı. O yüzden aslında şu albüm bir nevi geçtiğimiz yılımın özeti gibi diyebilirim.

Bu arada bir ricam olacak. Malum bu yüklediğim dosya "Premium" üye olmadığım için belirli bir indirme sonrası silinecek. Geçen yıl hayırsever bir arkadaş kendi premium hesabına upload etmişti de "Dostum link ölmüş" durumunun önüne geçmiştik. Yine aynı iyiliği yapabilecek bir "dost" upload edip linki yollarsa sevinirim.

Efendim sözü fazla uzatmadan ki daha nasıl uzatılır bilmiyorum (konuştuğum kadar yazsam var ya kafayı yerdiniz,  yine özet geçiyor sayılırım) sizleri HBBA Soundtrack II ile baş başa bırakıyorum. Dilediğinizi dinleyip dilediğinizi silebilir, düğününüze dans müziği yapıp, asıldığınız kıza "Ben de hastayım onlara bak şu şarkıyı dinledin mi sen" diye yollayabilirsiniz.

Şarkılar üzerine yazdığım yazılar için bu linke, Tumblr sayfam için buna tıklayabilirsiniz.

Unutmadan ilk HBBA Soundtrack albümü de bu linkte.

Bokunu Çıkarmak
HBBA Soundtracklerinin sayısının Muazzez Ersoy'un nostalji serisini geçmesi dileğiyle hoşçakalın efendim.

* Beklenen kıyak Okan Şafak'tan geldi ve linkimiz artık ölümsüz. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.

Comments (22)

muuuuuahhhhh:*

Haftanın şarkısı yazılarında bilerek dinlemediğim şarkılar bunlar. İndireyim bakayım :D

kota sahillerinde bekliyorum

blogn gerçekten hoş başarılar dilerim bende beklerim bloguma


http://www.domainsiz.net/

Paylaşım için teşekkürler.+rep

(bunu birinin yazması gerekiyordu )

Çok teşekkür ederim şarkılar için. Her biri ayrı güzel. Müzik zevkin çok derin abicim. Bu özelliğini seviyorum. İyi ki buradasın, iyi ki bizimlesin :)

Ahaha finduilas :)

İkinci olarak indirilen yine ilk soundtrack.

abi hbba 2 diye ilk albümü mü yüklemişsin acaba,nasıl yapsak?

şu an fark ettim okan şafak sanırım yanlış linki yollamış. hemen düzeltiyorum.

müteşekkiriz efenim..

gerçi önceki yorumu yanlış yere yapmışız bizde, ama link hala sıkıntılı

Şu an çalışıyor gibi sanki?

link çalışmaya çalışıyorda, içinden çıkan sıkıntı :) birinci album ile aynısı :)

tesekkur ederim, 2 dosya ile guzel bir cd oldu sabahlari dinlemelik, sagol varol.

BEN İNDİREMİYORUM. İNDİRME PROGRAMINA KAYIT OLDUM AMA YİNE DE İNDİREMİYORUM :(

AYRICA ILK ALBUMU INDIRMEYE TIKLADIGIMDA DA "This file is either removed due to copyright claim or is deleted by the uploader." YAZIYOR :(

hocam ben sana ne diyim ki? işten eve bir buçuk saatlik yolculuk boyunca bi yandan dışarda yağan karı izleyip bi yandan green grass dinlemek ne demek biliyo musun? senin soundtrack benim ağzıma etti yani... neyse. devamını bekleriz efem. aynı tadda.

Hbbacım iki albümün de linkleri silinmiş, tam da işe gidip gelirken dinleyebilecek fırsat bulmuşken nasıl koydu anlatamam :(

İki linki de yenileyecek bir yiğit arıyorum gençler.

dosyaları kendi server'ıma yükleyebilirim... ancak ulaşamadım...
(sercansolmaz@gmail.com)

Sayın HBBA
soundtrack linklerini güncelleyebilirmiyiz nerede bu millet nerede bu devlet :)