Elveda Barış Gelini

Posted by her boku bilen adam | Posted in , | Posted on 23:43

Pippa Bacca 2008 yılında bir gelinlik giyip Barış Yolculuğu'na çıkmıştı. İtalya'nın Milano kentinde başlayan yolculuğunda 4 ülke geçmişti Türkiye'ye gelmeden önce. Amacı dünyanın hala yaşanabilir bir yer olduğunu ve gelinlik giymiş masum bir geline kimsenin dokunmayacağını ispatlamaktı.

Türkiye'ye düştüğünde yolu önce tecavüz ettik bu gelinlik giymiş kadına. Hem gelinlik giymiş hem de otostop çekiyordu kadın başına. Sonra öldürdük. E sonuçta kirlenmişti gelinliği ne yapacaktık ki.

Bulamadılar önce. Bulduktan sonra da televizyonda haberini Arabesk filminde tecavüze uğrayan Müjde Ar'ın sahnesi eşliğinde verdi televizyonlarımız.

E komikti yani.

Pippa sormuştu "Barış nerede?" diye, biz de verdik cevabını "Gösterelim anamm!!!" diyerek.

Öldürmesek hamile kalırdı belki. Kalırsa da kalsındı ne olacak. Nasıl olsa kürtajı da yasakladı devletimiz. Bakanımızın bugün dediği gibi "Tecavüze uğrayan çocuğu doğursun, o bakamıyorsa devlet olarak biz bakarız".

Sağ olsun devletimiz.


****

Biz dedim yukarıdaki tüm cümlelerde. Ağzımdan salyalar saçım kustum resmen hepsinde. Çünkü bu akşam artık Pippa'yı biz öldürdük. Sağlık Bakanı eğer yukarıdaki açıklamayı yapıyor ve bu bile bizi şaşırtmıyorsa bu saatten sonra herhangi bir tecavüz olayı hepimiz tarafından işlenmiş demektir.

Bu saatten sonra hiçbir kadının güvenliği yoktur bu ülkede.

Artık kimse bana "Kadın kutsaldır" demesin bu topraklarda. Kimse bana dinden kitaptan bahsetmesin.

Bu ülke artık Zalimlerin Ülkesi'dir.

Hepimize geçmiş olsun. Umarım bir an önce vicdanlarımız betonlaşır yaşadığımız şehirler gibi de acı hissetmeyiz.

Elveda Pippa. Özür bile dileyemiyorum artık senden.

Comments (10)

Selam.
Kurtajin yasaklanmasi ile ilgili birkac sey soylemek istiyorum. Kurtaj gunahtir evet, fakat hangi kurtaj? "Ben cocuk mocuk bakamam!" Diye gidip parcalatirsa bi insan karnindaki bebegi, bu gunahtir. Bence yani. Benim Islam'dan anladigim bu cunku. Kendi ihmali sonucu olan masum bir cani kendi keyfine gore almasi insanin bence suctur. Fakat Recep Akdag'in aciklamasi kanimi dondurdu, inanamadim. Bi bayan olarak o kadar dokundu ki bu bana. Kalkip gidip ne diyecek kadinlar? Tecavuze ugrayanlarin cocuklari icin bakim evleri mi kurulacak? "Tecavuze ugradim, cocuguma bakin lutfen." Mi diyecek kadinlar? İnsanlar o kadar farkli ve o kadar degisken ki. Hicbirimizin garantisi yok. Ailesinde en guvendigi insanlar tarafindan tecavuze ugruyor kadinlar! Devlet bakar tabi ancak, hicbir kadin bakamaz cunku o cocugun suratina! Herkesten bir MUSLUMAN olarak rica ediyorum, bu yasayi ama ozellikle o bakan bozuntusunun bu aciklamasini Islam'la bagdastirmayin. Asla anlayamayacagi birsey uzerinden boyle ahkam kesebilen bir insan... Ben dua ediyorum, insanlar su gerizekaliliklarindan kurtulsun Allah'imm diye, ama olmuyo. Vardir bi sebebi.

Sanki mevzu o cocuga maddi olarak bakabilmekte. Benim bu kafa yapisina saygim yok. Bana gore mevzunun dinle imanla da alakasi yok. Bana sorulursa, evet kurtaj mumkun oldugunca azalmali. Ama bana neden sorulsun ki? İnsanlar ozgur iradeleriyle istediklerini yapabilmeli. Doktorlar icin de gecerli bu, vicdani elveren alsin. Fakat bu kadar mahrem bir konuya bu denli hunharca el atilmasi. Bu duyarsizlik ve dusuncesizlikle... Bilemiyorum. Allah sonumuzu hayretsin.

bu konuda sımdı gercekten bırsey dıyemıyorum agzım acık bakıyorum olanlara nasıl bu hale geldık sadece halkım ıcın yonetım ıcın degıl tum dunya ıcın

tecavuz sonucu dogurulmak zorunda kalmis insan mantigi bunlarin ki!
bir tane kadin cikip konusmuyor bile, zaten onlara soran da yok ya, koskoca herifler isi gucu birakti kadinlarin apis arasiyla bozdu kafayi!
daha da konusmayayim...

Sabah sabah kafama balyoz yedim sanki ve kendimden utandım...
Kadınım ve utandım...

hbba, belki de sen bu ülkenin şehirli vicdanını anlatıyorsun.

muhteşem yazmışsın...bende bu koun ile ilgili kusmuştum bir yazımda...tanıdığıma memnun oldum...bana da beklerim...

Bizleri bilgilendirdiğiniz için kilo verme merkezleri adına teşekkür ederim.

güzel yazıydı... devamını bekliyoruz

Pippa Bacca olayı bu ülke için yeni bir Midnight Expres'tir. Gezilerimde bana Türkiye güvenilir mi diye sorulduğunda aklıma ilk Pippa Bacca gelir.

Bir barış elçisinin katledildiği bu tecavüz ülkesinde ülkem güvenilirdir gidin diyemiyordum, diyemedim.

Reziliz, utanç vericiyiz.