Hepimize Bir Ninja Lazım

Posted by her boku bilen adam | Posted in , | Posted on 19:21



Bu haftanın şarkısı Matthew Ebel'den : "Everbody Needs A Ninja"

Şarkıya Trevanian'ın Boş Muhabbet blogunda yer alan yukarıdaki videoda rastladım. Şarkıyı dinlemek için ister bu videonun sonuna ilerleyin isterseniz de başından sonuna kadar izleyip öyle dinleyin. Ya da "beni hiç bulaştırma bu muhabbetlere" diyorsanız en alta şarkının videosunun tamamını koydum.

Yukarıdaki video hakkında ise bir kaç kelam etmek istiyorum.

Sırrı Süreyya Önder, o süreci yaşayan ve acısını çeken biri olarak gayet anlaşılabilir bir dille anlatmış 12 Eylül'ün ve darbenin, darbecilerin, ordunun yönetime müdahelesinin ne menem bir şey olduğunu. Ama malumunuz "biz pek unutkan bir milletiz" derler ya hani, işte ben onu demiyorum. Biz unutkan bir millet değiliz, biz umursamaz bir milletiz. Eğer sadece unutkan olsaydık bu yaşananların açıklaması gayet kolay olurdu ama öyle değil görüldüğü üzere.

Öyle umursamazız ki daha dün gencecik insanların sırf fikirleri, görüşleri, adına her ne derseniz diyin, düşündükleri şeyler yüzünden topluca tutuklanması, işkence görmesi, hüküm bile giymeden yıllarca hapislerde çürütülmesini hatırladığımız halde bunu umursamayıp bir de utanmadan "biz unutkan milletiz" yalanına sığınıyor; bu da yetmezmiş gibi bunu yapanların uzantılarından medet umuyoruz.

İşkence görenlerin çocukları bugün işkence edenlerin çocuklarından bir şeyler bekliyor.


Bugün "ben solcuyum, sosyalistim, komünistim, hümanistim" diyen insanların "ordu göreve" diye pankartlar açtıkları, "milliyetçiyim" diyenlerin şehitleri sömürdüğü, "muhafazkarım, dindarım" diyenlerin hoşgörü dininde hoşgörüsüzlüğü imanın şartı haline getirdikleri toplumumuzda buna sadece "unutkan bir milletiz" demek Sırrı Süreyya'nın da dediği gibi ancak debillerin, ahmakların işi olabilir.

Bugün gerçekten de hepimizin bir ninjaya ihtiyacı var.

Öyle ki; demokrasi denen kavramın yok sayıldığı ve bir sabah aniden sorgusuz sualsiz evinizden alınıp kodese tıkılıp, gözünüzün önünde annenize, eşinize, çocuğunuza dayaklar atılınca, yok yere yıllarca hapis yatırılan diplomatların, profesörlerin, yazarların kısaca okuyan üreten insanların katledildiğini görüp yıllar sonra "bunun suçu yok" diye salınanın şanslı olduğu ortamları görünce her birimizin yanında bir ninja olsa da bizi korusa diye hayal kurmadan edemiyor insan.

Hele hele o günlerin üzerinden çok geçmeden, o acıyı hepimize yaşatanların "paşam paşam" diye peşinde dolanılıp, bugünkü paşalar "yönetimi ele geçirmek" olarak görülen görevlerine çağrılınca yanımızdaki ninjanın nimetlerinden faydalanmak daha da iyi olurdu diye düşünüyorum.

Ama bunların önüne geçmek imkansız onu da biliyorum. Bu adamların her şeye bir açıklaması var çünkü.

İşte o zaman da ninjamızı çağırıp, kılıcını ödünç alıp, bir harakiri yapmak için bile hepimize bir ninja lazım.

* Klark programının Sırrı Süreyya Önder'li bölümünün tamamı için : tıklayın

* Bir başka 12 Eylül Masalı dinlemek için : Omuzbaş Kevrenek


Comments (3)

bu kavramların etiketleştirilmesi ne zaman bitecek merak ediyorum.
bilinçsizce düşünceleri savunan insanlar gerçekten düşünmeyi ve fikirlerine sahip çıkmayı bimeli.
billinçlendirmek için elimden geleni yapıyorum.
bu durumlar aslında güzel.
düğüm düğüm olsun,daha fazla düğümlenemesin ki çözülmeye başlasın.

"gel ordu bizi demokrasiden kurtar!" pankartları ne kadar ahmakçaysa, ordu=darbe kompleksi de o kadar ahmakça bence... ayrıca hepimiz çok iyi biliyoruz ki demokrasiye mi layığız yoksa darbeye mi bunun kararını büyük birederlerimiz verir, millet sürüklenir, sen, ben, bizim oğlan da acı çekeriz...

Sosyalist darbe çığırtkanlığı yapanlar 68'lilerin kuşağında da vardı, 78'lerin kuşağında da.. Hatta bir tanesi şu an Ergenekon davasından tutuklu (bknz: Doğu Perinçek)

Türk Solu dergisinin ordudan "olaya el atmasını" istemesinden önce Türk halkına sosyalizmi ve kominizmi öğretmesi gerekmektedir. Çünkü Türk halkına göre "sosyalistler orospu çocuğu ve vatan haini; koministler dinsiz ve vatan haini".. Hala bir bok bilmeyen insanlarla muhatabız. Bu bir bok bilmeyen insanlara sevimli görünmek için "ordu göreve" pankartlarını taşıdıklarını düşünüyorum. Çünkü darbe döneminin faşist tayfası da bu görüntüyle yapıyordu CIA destekli katliamlarını.. Neyse.. Unutulur hepsi.. Hem "memleketi ben mi kurtarcam a.q!?"