Kısa Kısa 4

Posted by her boku bilen adam | Posted in | Posted on 22:16

Bu "Kısa Kısa" formatını çok sevdim. Fırsat buldukça bu formatta yazmak istiyorum. Ama "uzun" yazıları da sallıyorum sanmayın. Daha uzun fırsatlar bulunca o serilere de devam edeceğim.

Babanızı çok seviyor ve sağlığı hiç bozulmasın, adamcağızın kalbi hiç teklemesin istiyorsanız evinizde 24 saat Yaprak Dökümü'nin müziklerini çalın. Valla bak. Bakın Ali Rıza'ya, kaç sezondur o kadar şey geldi adamın başına hala zerre bi şey olmadı.

1 Trilyon dolarım olsaydı dünkü "Yayın İhalesi"ne girer Karamehmet'in elinden ihaleyi alır. Hiç bir maçı yayınlamazdım. Yazık millete. "Para verdik" diye her hafta o dandik futbolu izlemek zorunda kalıyorlar. Bu arada Selçuk'lu, Sabri'li futbolumuzun değeri de 321 Milyon $ imiş. Bunu da öğrendik iyi oldu.

"Kafası balkon demirine sıkışan çocuk", "Düdüklü tencereye girip çıkamayan velet" , "Ayaklarını darbukaya sokup sıkışan ufaklık".... Noluyor bizim veletlere allahaşkına.

Veletler demişken, yeni neslin öğretmenlerine çok kızıyorum. Çocuklara ödevi veriyorlar, çocuk ödevi babasına söylüyor, baba internet cafeye gidip ödevin çıktısını alıyor, çocuğa veriyor, çocuk hiç dokunmadan çantaya atıp okulda öğretmene teslim ediyor. O öğretmen de "Aferin" diyor. İşte yeni neslin eser sahipleri.

Bi de "Kitap Özeti" denen olay var ki evlerden ırak. Kitap Özeti !!! Allah Allah !!!
Kitap özeti ne demek lan!! Adam oturmuş ,ki hapiste bile yazan var bu kitapları, 300 sayfa kitap yazmış; sen Edebiyat Hocası (!) olarak o 300 sayfalık kitabın 10 sayfalık özetini istiyorsun. Bu adamın aklına gelmedi mi 10 sayfada derdini anlatmak. Ne demek Kitap Özeti allahaşkına ? Bizdeki hocalar (!) kendilerini Dostoyevski'den üstün görüyorlar. Kitap Özeti siteleri var bir de ki hiç girmiyorum o meseleye.

Ezel'in uyarlandığı Monte Cristo Kontu'nun 2002 tarihli sinema filminde Dantes (yani dizideki Ezel) rolünü Jim CaviEZEL'in oynaması tesadüf müdür acep ? Bizimkiler ordan mı esinlendi acaba ismi seçerken ? Evet Ezel izliyorum. ( Güzel dizi kıllık yapmayın )

Duymuşsunuzdur; ağzına canlı yayında hortum sokturup, ahlak dersleri ile kanalları kapattıran RTÜK eski başkanı Zahid Akman'ı Las Vegas'da bastılar. Aklıma Hangover geldi hemen. Acaba Hangover 2'de Zahid Akman'ı mı oynatsalar. Bi uyansa etrafta poker çipleri, Beyaz Show'da ağzına soktuğu helyum borusu, Deniz Feneri Davası'nın belgeleri, sütyen, bir şişe zemzem, tv kumandası ... (afişi ben yaptım güzel olmuş değil mi )

Formspring'e üye oldum heves edip. Ama gelen sorular cidden canımı sıktı. Çoğunluğu "timsah boku nasıl ehehehe, her boku biliyon aha bunu da bil muahahaha, niye house'un fotosu var kendini haus mu sanıyon..." ayarındaydı. Cevapladım da gayet kırmadan incitmeden, neden bu ismi ve bu resmi seçtiğimi ama cevapladığım halde benzer sorular gelince sıkıldım açıkçası. Bi de ısrarla kimliğimi açıklamaycağımı söylediğim halde durmadan "Gerçek adın ne ?" diye sormaları üzerine iyice su serpti. Oysa güzel bir site ve güzel bir formattı. Ama Ortega'nın dediği gibi "milletin içindeki Ayşe Arman'ı çıkarmak"tan öteye gidemedi.

Diğerleri teknolojik açıdan ne kadar ileriye taşırlarsa taşısın oyun dünyasını; benim için yıllardır değişmeyen tek şey Worms World Party'nin gelmiş geçmiş en iyi bilgisayar oyunu olduğudur.

Dudullu Postası tüm mizah dergileri içinde açık ara en komik bölüm.... Diğer köşeleri sevenler blogu bastı. F.M.K

DTP kapatıldıktan sadece ve sadece 21 gün sonra BDP'nin mecliste grubu kuruldu. DTP kapatıldığında halay çeken sivrizekalı demokrasi aşıkları, ee ne olacak şimdi ? Ne yapacaksınız ? 

Hiç tanımadığım ve sadece 30 dakika sohbet ettiğim biri bana "Gazete okumayın artık ya, internet siteleri, bloglar falan var onları okuyun. Ben spor bölümlerini bile okumuyorum artık gazetelerin. Açıyorum blogları hem doğru düzgün haberler, adamakıllı yorumları var uydurma değil gazeteler gibi. Bak bi de Her Boku Bilen Adam var mesela herif her konuda yazıyor..."  gibi bir cümle kurdu. Çaktırmadım adama. "Benim lan o" demedim ama gururum fena okşandı.

Comments (13)

Kısa kısa güzel oluyormuş.
Sevdim mi ne:/

Bilmiyorum ama nedense son paragrafa inanasım gelmedi ve inanmıyorum. Bunun üzerine söyleyecekleriniz, söylemeyi düşünüp vazgeçtikleriniz, aklınızdan geçirdikleriniz, sallamayıp umursamıyorum şeklindeki tavırlarınız vs. için de keyif benim keyfim ve şu an için inanası gelmedi. Belki sonra gelir.

adsız,

ben olsam ben de inanmam.

insanın gururu oksanacaksa böyle olmalı. Benim böyle bir olayım olmadı azizim. zaten böyle bir beklentimde olmadı, olamazda. bu demek değildir ki kötüyüm ve kendi sınırlarımı biliyorum. mesela fotokritik sitesine üyeyim, kendimce dijital manipilasyon yaptığım fotolarım var, etrafımdaki en yakınlarım beğenmese de. Bundan vazgeçmiyorum. çünkü beni besleyen yorumlar, beğeniler değil. tabi ki yorum hoş ve güzeldir. bazı büyük üstadlar fotokritiği yorum gelmiyor diye bıraktı. burdan seslenmek zorunda kalsam diyeceğim ne bekliyordunuz olurdu. klişe laflar "ışığınız bol olsun" bu beklentiyle foto koyuyorsan koyma kardeşim. zaten orası ben sana puan verdim sende bana ver, al gülüm ver gülüm mekanı. site güzel ama siteyi kullanan Türk beyni oldukça öyle kalacak. sonuçta sen karşındakinin seni anladığı kadar kalıyorsan bazı yorumlarında pek bir önemi yok bana kalırsa. bu bağlamda son yazdığın sallamasyon bile olsa ne önemi var. matematik çok net bir kavram ve bu kavramı anlamak için yazdıklarını kaç kişi yazabiliyor onu hesaplayarak başlamakta fayda var.

ee bu twitterdan toplama olmuş :(
bunu saymayız kısa kısa 5 gerekiyor. :))

Bence yorumlar önemli ben girdiğim bloglarda yazılar kadar yorumları da okuyorum... değişik insanlar olaylara farklı açılardan bakabiliyorlar yazı daha da zenginleşiyor yorumlar sayesinde ...

http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Tip_caresiz_kaldi.htm?ArticleID=14790

Derneğimiz adına bu basın açıklamasını yapma ihtiyacı duyuyorum.
Özür dileriz türk halkı. Acil tıp stajında hocalar düdüklüye velet sokup çıkarırken okulu ekip halı sahaya, kuaföre gittiğimiz için, yaşam desteğinin temelleri olan ABC kuralını unuttuğumuz için!
A airway, hava yolu,
B, breath, solunum ve
C,casserole, TENCERE

Yaşadığımız bu çaresizliğin utancı dernek üyelerimizin alnında kara bir leke olarak kalacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ben Antalya'da yaşayan bir arkadaşıma, oğlum geçenlerde her boku bilen adam diye biri var biliyor musun bilmem, onla halısaha maçına gittm muhabbet ettik bloglardan falan dedim. Çocuk inanamadı, kimliğini ortaya çıkarcam az kaldı :P

schumy,

bloggerlara da güven kalmadı artık. güvenip maça gidiyorsun. al da at dercesine paslar veriyorsun hem guizalık yapıyor hem de şantaj....

pehh !!! ne günlere kaldık.

aynı zamanda burnuna ve kulağına çeşitli bakliyat, oyuncak ve hatta alet edevat sokan çocuklar da var, bir tanesinin burnundan bir kaç sene evvel moda olan ve şöyle havaya atılınca iğernç bir ses çıkaran mıknatıslardan biri çıkmıştı.

artık psikolojik bir gelişim evresi mi bilmiyorum, önce bir şeyler sokmaya çalışıyorlar, sonra da bir yerlere girmeye çalışıyorlar:)

ya sende hülya avşar gibi megolaman olup çıkmışsın bu kadar kendini abartmanın alemi ne onu anlamıyorum her boku bilen adamdın yakında göt adam olup çıkarsın yazılarında zaten bişe yok aptal bir isim bulmuşsun insanların dikkatini çekiyor bütün olay o birazdan o sohpet ettiğin adam bendim diye bir mesajda yollarsan onada şaşmam :D:D:D:D

sevdiğin şeylere de bok atıyosun ya hoşuma gitti.yiğidi öldür ama hakkını yeme muhabbeti.

Bu yorumu okuyanlar!! Makul bir ücret karşılığında hbba 'nın kim olduğunu,hangi okullarda okuduğunu,cep telefonunu ve evinin açık adresini verebilirim.Benimle irtibata geçin.nıhahahahahahahaha

hbba kitap özeti konusunda yazdıklarının çıktısını alıp benim mükemmel(!) edebiyat hocama götürecem duygularıma tercüman olmuşsun o güzel agzından öpüyorum paşam