Beynini Kontrol Et,Yolunu Benden Öğren

Posted by her boku bilen adam | Posted in | Posted on 12:00



Yukarıdaki fotoğraf dün sabah 9 civarı karşıdan karşıya geçerken yolda gördüğüm bir ilandan."Kilonu kontrol et" sloganıyla yola çıkan "Amerika merkezli bir firma"ya ait bir olta.

Hangi firma olduğunu hepimiz az çok biliyoruz artık.Reklamlarında dahi isimlerini vermekten kaçınan,iş görüşmelerinde,gazete ilanlarında nedense (!) isimlerini bir türlü zikretmeyen bu firmanın adı: Herbalife

Titan Saadet Zinciri mantığı ile hareket eden ve insanları adeta aptal yerine koyan Herbalife ile ilgili daha önce yazdığım bir yazıya hemen hemen her gün Herbalife'ın sadık çalışanları tarafından tehditvari mesajlar almaktayım.

Kendilerini Herbalife Dünyası'nda oldukları için çok şanslı sayan bu üstün zekalı arkadaşlar,bu harika fırsatlardan yararlanmak istemeyen biz şanssız(!) kişilere akılları sıra ders verdiklerini zannedip,ahkam kesiyor;hatta beni mahkemeye vermekle tehdit ediyorlar.

Amma velakin başımdan geçen yüzde yüz gerçek bir olayı anlattığım yazıyı bayağı içerleyen Herbalcılar yeri geldiğinde hakarete varan;ama en ufak bir zeka parıltısı gösteremeyen yazılarıyla günümü şenlendirmekten,kahkahamı yukarı kontrol etmekten öteye gidemiyorlar.

Telefon görüşmelerinde,ilanlarında şirketlerinin adını bile veremeyen "Bir gıda firması,bir Amerikan şirketi" diye geçiştiren bu arkadaşlar,hemen hemen her mesajlarında "bak ben şu kadar para kazanıyorum,bak ben şuralara gittim" diyerek de akılları sıra bana ayar vermeye çalışırken kendi reklamlarını yapıyorlar.

En son Haluk kullanıcı adlı bir zat-ı muhterem Herbalife rozetlisi aşağıdaki mesajı atmış.Kelimesine dokunmadan koyuyorum.Özellikle "Ben 2 üniversite okuyan bir öğrenciyim" ile başlayan cümleye dikkat :


"1) Kirli Olan Şeyler Yıkanır (Zaten Senin Yıkanmaya İhtiyaçın Yok Biz Ciddi Kişiler İle Çalışıyoruz)
2) Senin Hayatında Göremeceğin Lükse ve Sağlığa Sahipiz^
3)Evet Gerçekten Salakmışın ki Herbalife Fırsatını değerlendirmedin

Ben 2 Üniversite Okuyan bir öğrenciyim şirketim beni 18 yaşında taylanda eğitime yolladı ve biliyor musun orda Herbici 125 Bin Kişi Vardı ve işi de 9 aydır yapıyorum 8 ayımda 2 bin tl kazandım ve bu son haftadakı gelirimn 400 tl sen kendi haline yan biz çok ama çok mutluyuz ve böyle yaz reklamın iyi kötüsü olmaz ama başka eğer bir avukat herbalife distribitörü sana hakaret davası açarsada hiç şaşma ve bir daha HERBALİFE elleme senin ellemeyeceğin kadar temiz bir firma"


Mevlana der ki;

''Cehalet insanı çirkinleştirir. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım vardır.Lakin, lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye"

Comments (8)

iki üniversite ama ne gramer.:D
"sen kendi haline yan biz çok ama çok mutluyuz". Yazıktır hbba, elleme çocuğu hakikaten ellenmeyecek kadar temiz:)

ama birisi noktalama işaretlerinden bahsetmeli kendisine!

belki konuyla alakasız ama benim de bir emlak komisyon firmasının yetkilisiyle benzer bir mail alışverişim olmuştu.

kendisini, birinin evini başkasına satarak sıfır katkı ile kolay para kazandığı için akıllı; beni, üniversite okduğum ve az maaşla yorucu bi iş yaptığım için gerizekalı yerine koymuştu direk.

bu salakça muhabbetten sonra da bana iş teklif etmeye kalkmıştı. emlak komisyonculuğu ya da otoparkta değnekçilik yapmak gibi bir niyetim yok demiştim adama...

hbba,

Uğraşmaz mısın artık Herballife'çılarla? :) Bırak adamları da morarmış gözlerle lüks içinde yaşamaya devam etsinler :)

Ponzi piramidi mantığıyla çalışıyorlar galiba...Sen burdan bi tarafını da yırtsan anlamak istemeyene anlatamazsın :) bırak isteyen tecrübe etsin anlasın...

8 ayda 2bin lira kazanarak mı lüks içinde yaşıyorlarmış bu elemanlar?

Hocam, sırf yaz boyunca, iş çıkışında mendil ve su satsan o parayı kazanırsın zaten? Nedir yani? ahah..

kesinlikle öyle değil ön yargılı yaklaşmayın lütfen biraz araştırın ...
www.herbalife.com
www.herbalife.com.tr
www.niteworks.com
ve bir sürü site var yurtdışındada araştırın bu şekilde olmadığını göreceksiniz ... saygılar

8 ayda 2bin mi? :D
zittiredin olm o ilaçları gelin benim işi yapalım. olm ben tesisatçıyım. doğalgaz tesisatı yaparım. şirketim iş başı para verir. gaz tesisatını 100 liraya yaparım 3 saatlik iş. kombi takma 100 lira 2 saatlik iş. petek takıp plastik kaynak yaparsam 1 gün sürer en az 250 lira (dairenin büyüklüğüne göre değişir)...
işin kötü yanı bu iş yazın 4 ay felan böyledir. kış geldiğinde sadece arıza tamiri yaparsınız. zaten gittiğiniz yerler sizin kendi yaptığınız tesisatlardır ondan da para almanız ayıp olur. kışın şirkette sabit maaşla çalışırsınız 1,5/2 bin lira felan alırsınız. aslında kışın biz çalışmayız bile diyebiliriz. istersen git başka bir iş yap. istersen yat. istersen blog yaz.
bu yaz 4o bin den fazla kazandım.
inş. yakında kendi işimi kurucam..
2bin lirayla lüks yaşıyormuş. at kafası gibi 1o dönüm kafanızın içinde 1o gram aklınız yok. iki ünv. bitirmiş. ben okuyamadım olm. olmadı okuyamadım. yoktu imkanım.
benden utanın eşşolueşekler..
daha yazardım ama neyse...
mevlanın lafının üstüne laf olmaz..
hbba'a saygılarımı sunarım..