Yanıt

Posted by her boku bilen adam | Posted in , | Posted on 00:56

Uzun ama çok uzun zamandır televizyonda bir şey izlerken bir şeyler gelip de oturmamıştı boğazımın ortasına. Yutkunamaz hale gelmemiştim kim bilir ne zamandan beri.



Hani kendini iyice kaybedip maskota sarılıyor ya; işte orda cidden tutamadım artık kendimi. Gülerek ağladım resmen.

Rakipleri daha çocukluklarından itibaren birer atlet olarak yetiştirilir; yedikleri içtikleri, uyku düzenleri, eğitimleri her şeyleri profesyonel birer atlet olacak şekilde düzenlenirken Nevin; bırakın çocukluğu profesyonel sporcuyken bile antrenman için Mersin'den Adana'ya gitmek zorunda kalan,

2008'de 100 metre engellide yarı finalde elendiğinde büyük ihtimal yarışı izleyen sporsever(!) ülkemin sporsever insanlarının "salak kız" dedikleri,

Spor olarak sadece Futbol'u anlayan ,ki onda bile doğru düzgün bir kültüre kavuşamamış, memlekette sporun hası olan atletizme hayatını adamış,.

Ümit Davalalar'ın, Fatih Akyeller'in adları sokaklara verilirken, Emre Belözoğlu milli takım kaptanı yapılırken, futbol takımlarının günü düz koşu yaparak geçirmesi onun aldığı madalyalardan bile daha önemli bir haber olarak verilirken bile yılmamış koşmaya devam etmiş bir kız.

Benim için artık bir kahraman Nevin.


* Futbolda resmen çile çektirse de bizlere sporun sadece futboldan ibaret olmadığını hissettiren ve bir spor kulübü taraftarı olmanın hazzını her daim yaşatan Fenerbahçe'ye de Nevinler'e kol kanat gerdiği için ayıca minnettarım.

Comments (15)

Nasıl bir gözü karalıkla koşuyor, hedefine gözünü dikmiş, sanki o an zaferden başka bir ihtimal yok kafasında.Ben bunu hissettim; izlerken de sanki onunla birlikte koştum, onunla birlikte atladım, her engelde 'İşte bu,biri daha bitti!' dedim.
Birinci bitirdiğinde de tıpkı onun gibi hopladım, zıpladım,çıldırdım:)

Bu ne ağlak bi yazı amına koyim, koştu işte. Oraya bunun için gitmemişmiydi?

Oraya koşmak için gitmişti ama o kadar yarışmacı içinde altın madalyayı kazanan kişi olmasını küçümsemek nasıl bir hazımsızlıktır?

Doğru ne önemi var?Belki aralarında en zor koşullarda yarışmaya hazırlanan olmasına rağmen, Avrupa şampiyonu oldu, ne önemi var ki?
Zaten ülkemiz devamlı Avrupa şampiyonları çıkaran bir ülkedir!
Orada koşan herkes de şampiyon olmuştur! Zaten Avrupa şampiyonluğu ne ki, elimizin kiri!Nevin'in başarısı ne ki canım!

ne kadar çok çalışmış demekki.
ne doğal, ne mutlu.
çok çalışmış, çok hayal etmiş demekki... ne mutlu.

bi de yarışın sonundaa inanamayarak "ben mi?" diye soruşu bitirdi beni. sonuna kadar hak etti. süperdi!

Her izleyişimde bir kez daha diken diken oluyor tüylerim, bir kez daha duygulanıyorum. Muazzam bir haz bu kızın yaşadığı sevinci izlemek. Madalyanın canı cehenneme, şu sevinçleri görmek olayı renklendiriyor.

yarışın görüntülerini ilk kez bugün burada izledim.Kazandığının haberini almak güzeldi ama izlerken hbba ile aynı hisse kapıldım.Güldüm, yutkundum gözlerim doldu aynı anda, zor tuttum ağlamamak için. Milyon euroları alıp ülke futboluna hiçbirşey vermeyenler ve bunları bile bile onların peşinden koşan biz ahmak taraftarlar için ibretlik bir görüntü bence.

ulan bende aglicak gibi oldum.sikiyim bu sicaklarda terden kaybettik yeterrince sivi bi de aglarsam hastanelik olurum.bu ulkenin gusel insanlarini ota boka muhtac eden zihniyetin amina koyim.nevinler olmez vatan bolunmez

rua,

bu blogun tarihindeki en mal yoruma imza attın tebrik ederim.

hbba, adam haklı beyler. :)

nası bi sevinçtir nası bi mutluluktur ya:) bazı duygular heryerde her dilde aynı hissediliyo heralde bu da onlardan biri her bünyede aynı etkiyi yaratmış;)

Ben videoyu kaç kere seyrettim de artık resme bakınca bile boğazım düğümleniyor.

Bir oğlum var. Daha 5 yaşında. Ama çok hızlı koşar. Her abuk anne gibi ben de oğlumu böyle atletizm şampiyonalarında madalya alır mı, olimpiyatlara gider mi diye hayaller kuruyorum. Sonra birilerinin yavrusu kuzusu, bırakın imkansızlığı kösteklemelere rağmen başarılı olunca kendi çocuğum başarılı olmuş gibi seviniyorum. Ondan sonra da hormonal sebeplerle ağlak oluyorum tabi.

Nevin Yanıt'ın başarısı sadece kendine de değil. Şimdi kaç genç kıza yol açacacak şimdi kim bilir?

en son kusturica filmlerinde gülerken ağlamıştım.nevin sağ olsun o hissi bir daha yaşattı.

helal olsun be.gercekten cani gonulden tebrikler..

sporu seven her turkun gozlerini doldurmus anlasilan, aglamamak icin zor tuttum kendimi, hanim yemek pisirirken mutfakta,, ben salonda aglamamak icin zor tutuyordum kendimi, aglamadim gozyaslarimi icme akittim, o her engeli atladiginda yuregim hizli atmaya basladi, tarifi anlatilamaz..