Barack Obama ve Rodney Rogers

Posted by her boku bilen adam | Posted in , , | Posted on 16:53

Malum bildiginiz gibi Amerika sadece Hollywood filmlerinde gördüğümüz ve "hadi len ordan" dediğimiz olayı gerçekleştirdi ve onların tabiriyle Afroamerikan bizim tabirimizle *zenci bir başkanı Beyaz Saray'a göndermeyi başardı.Bundan sadece 40 yıl öncesine kadar hala köle muamalesi gören bir toplumun elemanını liderleri yaptılar.Açıkça söylemek gerekirse bundan 4-5 ay evveline kadar ben McCain'in her türlü seçimi alacagını düşünüyordum.Zira Bush gibi bir dahiyi(!) seçen Amerikan halkının bir siyahı hem de aklı başında cümleler kuran,eşitlikten barıştan bahseden bir siyahı seçebilecegine ihtimal vermiyordum.Hele karşısında tıpkı bizde oldugu gibi boş milliyetçi söylemlerin tam karşılığı olan,savaş gazisi ve "Country First" gibi bir sloganla kampanyasını sürdüren McCain gibi bir aday varken..


Beğenmedigimiz Amerika,Vatan millet diyen McCain yerine,"değişmek lazım gardaşlar YES WE CAN gadasını aldıklarım" diyen hem siyah hem de soyunda müslümanlık olan bir siyahı seçti.
Bu olay artık Amerika'daki siyah insan kültürünü tamamen değiştirecek ilerleyen zamanlarda.Malum bildiginiz üzere Amerika'da eğer zenci olarak dogduysanız yırtmanın iki yolu var.Ya sporcu(basketbol,beyzbol,Amerikan futbolu) ya da şarkıcı olacaksınız.Tıpkı bizdeki "oğlum ya topçu ya popçu ol" örneği gibi.Böyle olunca da yine bizde oldugu gibi "Etkafa" ünlüler,dünyadan bihaber,bomboş müzik yapan aynı ezgileri boş sözlerle dolduran şarkıcılar,tek amaçları uyuşturucu,karı-kız olan beş para etmez sporcular ortaya çıkıyor.Yani sonuç olarak kimsenin hayali kamyon şöförü,maden işçisi ya da garson olmak değildir.
Tüm bunlar yaşanırken Rodney Rogers olayı yaşandı bir kaç gün önce


NBA'i yakından takip edenler Rodney Rogers ismini hatırlar.2000 yılında en iyi 6.adam ödülünü almıştı.Denver tarafından draft edilmiş daha sonra Phoenix,Boston,New Jersey gibi takımlarda oynamıştı.O kadar da ön planda olan bir oyuncu değildi.Kariyerinin en büyük başarısı üstte de belirttiğim gibi "En iyi 6.Adam" ödülünü almasıydı.Zaten çok genç denecek bir yaşta da basketbolu bırakmıştı Rogers.
Basketbolu bıraktıktan sonra da, hiç ihtiyacı olmamasına ragmen,iş makinası operatörlüğüne başlamış ve iki gün önce haber sitelerinde görüp de şok oldugum olayı yaşamış.
İş makinasından çok ters bi şekilde düşüp,boyundan aşağısı felç olmuş.
İnsan gerçekten ne söyleyeceğini bilemiyor.Yani "milyon doların var oglum senin ne işin var orda" demek istiyorum ama;adamın çocuklugundan beri hayali NBA yıldızı olmak degil de "iş makinası operatörü" olmakmış.Hem trajik hem de absürd bir hikaye.
Bir yandan hedefleri şarkıcı,basketbolcu olmak,parayı en kısa yoldan bulmak olanlar,bir yandan tüm bunları tersine çıkarırcasına ABD başkanı olabilen bir siyah ve tüm parayı şöhreti bir kenara bırakıp "ben dozer kullanmak istiyorum" deyip bunu yaparken de felç kalan bir adam.
Hakikaten garip bir dünyada yaşıyoruz.

*Zenci kelimesi Amerika'da beyazlar tarafından ırkçı bir söylem ama bizim ülkemizde artniyet taşımadan kullanılan bir kelime.O yüzden zenci deme ulan ırkçı demeyin.Akıllı olun ya sevin ya terkedin.Öptüm.

Comments (3)

Mc Cain in seçileceğine iyice inanmıştım ben de hatta Engin Ardıç gibi taksimde anırma fikri bile uzak değildi :p ama Amerikanın politakasını bi daha gözden geçirince,ülke bush yüzünden yıllardır dünyanın heryerindeki müslümanların ağır tepkisini ve nefretini üzerine çekti. Şimdi bunu değiştirmeye ihtiyaçları vardı. Herneyse, yine de yeni bir devir. Ümitvar omaktan başka bir çaremiz yok sanırım.
Esra nur erbil- Washington D.C :D:D:D

Bölücülere demokrat Atatürkçülere ve Milliyetçilere despot diyen yazarlardan, üstelik tüm gelişmiş ülkeler milliyetçi ve ulusalcıyken..

tribunlere oynayan bir adam. Sık sık saçmalar, bulanıktır..

Saldırgan,fikir faşisti, tutucu, yobaz, din düşmanı ama dinci dostu, korkak, satılmış, iktidar yalakası, kişiliksiz ne olduğu belli değil, adam değil, öküz..

En çok parayı verene veren, yumuşak poposunu koyacak köşe arar..

sen engin ardıç sadece yobazların oyuncağı, vatan hayinlerinin kuklası, bölücülerin ekmeğindeki yağ, Atatürkçülerin yüz karasısın.
Bu yazarı beğenenler enginar turşusunu yapın.

Amerikancı kesilir, ancak bizim kadar Amerika nın ne yapıp yapamayacağını bilmez. Biz obama nın başkan seçileceğini biliyorduk, en mantıklısı buydu. Amerika imajını tazeliyecekti. Halbuki onların başkanı bir kukladır. Onların ergenekonu yönetir ülkeyi.

Gerçekleri göremedin gitti, bir tahtan hep eksik kaldı, bilmem ki liberalizmi neresinden anladın. Amerika, Avrupa gibi Ulusalcı liberal olabildin mi? Üstelik onların milliyetçileride senin gibileri gömer..

O özendiğin Fransa.. şarabı,peyniri, küfü, mantarı.. düşün bakalım niye özendiğini? Sende bu kafa oldukça cevabı bulamazsın. Ben vereyim çünkü onlar Ulusalcı dillerinden,peynirine kadar ve en faşist darbelerine kadar milliyetçiler. Tabi seni savunan yobaz milliyetçi gericilerde var, çünkü seni sadece solcuları söven bir yazar sanıyor kuş beyinliler.
Sende ya gerici milliyetçilik var, Ulusal çıkarlar yok, değerleri korumak yok, cahille bir olup kubilayı kesenlere alkış tutmak var. Tüm bölücülere abi, hocam der öyle sanırsın. Onlar senin soytarı olduğunu bilir. Kuş beyinli.. Bulanık.. Liberallere lafım yok Amerika veya Avrupa dır liberalizm senin gibileri satın almaktır..

Anladın mı şimdi dangalak..


http://engin-ardic-enginardic.blogspot.com/

"Halbuki onların başkanı bir kukladır. Onların ergenekonu yönetir ülkeyi." diyen postacıya sormak geçti içimden;
onların ergenekonu kendi vatandaşlarının rafahı için ülkeler işgal ederken, kendi ülkesini dünyanın en zengin ve güçlü ülkesi yaparken, hatta ve hatta kendi ülkesinde ki çocuklar rahat yaşasın diye (tabi ki bunları doğru bulmuyorum) başka ülkelerdeki çocukları öldürürken.. bizim bok yiyesice ergenekoncular neden bizim ordumuzla bizim ülkemizi işgal ediyorlar? neden on binlerce cocuğu ve milletin rızkından kesilmiş yüz milyarlarca doları dağlara gömecek terör örgütleri peydahlıyorlar?
"postalcı" pardon postacı bunlarıda açıklasında biz cahiller öğrenelim..