Emolarını Emolarını Allah Versin Belalarını

Posted by her boku bilen adam | Posted in | Posted on 19:07

Şu hayatta korktuğum 2 tip insan vardı yakın zamana kadar. Marilyn Manson ve Palyaço kılıgına girmiş herhangi biri.


Ama artık 3 oldu bu sayı. Emo denen tipler de eklendi bunlara. Yolda otobüste nerde görürsem göreyim acayip derecede tırsıyorum bu çocuklardan. Yani nedir o tipler allahaşkına sevgili herbokubilenadam okuyucuları(bir kitlemiz var artık ama değil mi)


Aslında olayın özü; kuşaklar arasında her zaman var olmuş olan "ulan bizim zamanımızda böyle züppelikler yoktu" gibi bir söylemden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Zamanında bizim kuşak da metalci, rockçu, popçu diye tiplere bölünmüştü. Bize de "züppe lan bunlar" diyordu büyüklerimiz haliyle. Sırf bu yüzden gittim araştırdım dedim nedir bu çocukların olayı diye.

Ve tüm bu araştırmalar sonunda anladım ki : Bu çocukları eşşek sudan gelinceye kadar dövmek lazım efendim.

Bunların bir felsefeleri hayata karşı bir duruşları falan yok sevgili dostlar. Bildiğin eşşek bunlar. Islatıp ıslatıp dövmek gereken eşşekler.

Bakın Emo Kültürü(!) neymiş onların dilinden açıklıyorum :

Emo Kültürü


1. Yaşları 14-20 arasında.
2. En önemli kural saçlar. Saçlar tek gözü kapatacak şekilde öne doğru taranmalı ve spreylenmeli. Kısa saçlı veya kel bir emo olamaz.
3. Dar pantolon giyilmeli. Damalı olanları makbul.
4. Ayakkabılar Vans veya Converse olmalı.
5. Gözler koyu renk far sürerek boyanmalı. Mor ve kırmızıya yakın farlar da aynı puslu bakışı vermek için ideal.
6. Soluk benizliler emo'luk konusunda daha şanslı.
7. Renkli oje sürülmeli.
8. Hüzünlü ve dertli bir intiba uyandırmak gerek. Her an ağlayacakmış gibi bir bakış da cabası.
9. İyi bir emo, zayıf olur. Öyle hassastır ki, yemez içmez. Aralarında hiç et yemeyen de var.
10. Yere, kaldırıma oturulur.



Bergen Söylüyor : Giden Gençliğim


Şimdi efendim yönetmelik bunlar. Tek tek değerlendirmek gerekirse; öncelikle bizden geçmiş onu anladım.
Zira Madde 1 diyor ki : 20 yaş üstü Emo olamaz. Saçlar tek gözü kapayacakmış. Burdan yola çıkarak "Acıların Kadını Bergen"in sağlam bir Emo oldugunu söyleyebiliriz.


Giyim kuşamda ise belli bir markaya bağlıyız onun dışına çıkamıyoruz. Yere oturma konusunda belki yakalayabiliriz, zira kendim sık sık ishal olan bir bünyeye sahibim.

En çok takıldığım nokta ise hakikaten benim sokakta gördüğüm tiplerde fazlasıyla mevcut olan Küçük Emrah duruşu. Hatta bir röportaj da okudum bu konuyla ilgili. Ülkemizin Emolarından Aybüke Ö. adlı gencimiz Sabah Gazetesine şöyle bir açıklama yapmış bakın :

"Ben bir emo'yum. Emo duygusaldır, hep ağlayandır. Ben de hep ağlarım. Çünkü sorunlar olur. Cibali Lisesi'nde okuyorum. Tarzımı yansıtmak için saçlarımı böyle tarıyorum. Punk var, gotik var, rock var... Emo'lar da kendini farklı kılmak için böyle yapıyor."

Efendim izninizle "hay tarzına sıçayım Aybükecim" diyorum kendimi tutamayarak. Bir de aynı röportajda şöyle buyurmuş Aybüke Hanım kızımız "Ne zaman otobüse binsem yan koltuğum boş kalır, kimse oturmak istemez,yolda yürürken garip garip bakıyorlar, laf atıyorlar, sirkte mi çalışıyorsun diyen bile var," diye yakınıyor.

E tamam işte Aybüke. Sen devamlı ağlamak hüzünlü görünmek istemiyor muydun evladım. Toplum ilk defa bir akımı anlamış demek ki. Size kötü davranarak yardımcı oluyorlar işte daha ne istiyorsun Aybüke. Rockçu kitleye kafa sallamak gibi bir şey bu işte.

İşin şaka kısmı bir yana bu insanları gördükçe kendi kendime ulan ben mi bambaşka bir yerde yaşıyorum diye sormadan edemiyorum..



I Love You Fifty

En son geçen hafta 50 Cent'in Acun'un Kutucular yarışmasına çıktıgında bu hisse kapılmıştım. Stüdyoya toplanmış kendini zenci ve rapçi sanan bir topluluk. 50 Cent'in içinde "motherfucker,fuck,fuck,fuck,lick my lolipop,fuck fuck,motherfucker" sözlerine ezbere bir şekilde eşlik eden ve 10 dakkada bir "fiftiiii seeentt,fifttiiii sentt ve ay lav yuu fiftiii" diye bağıran tipler. "Benim lolipopumu yala" diyen şarkı söyleyen adamın ağzına giren kızlar...enteresan tabi.

Ayrıca "I love you fifty" ne lan ?

Bari herifin gerçek adını söyleyerek bağırın.

Şimdi bu aynı kızlar İsmail YK'nın "şappur şuppur beni yut" diye şarkısını duyunca da "ayyy kro yaa" diye yüzünü ekşiten tipler. Ama aynı şeyi aslında RAP müziğin çıkış noktasıyla alakası olmayan ve tek amacı zengin ol hatun kaldır felsefesi olan, şarkılarında da sadece "aldım kızları Jonathangile gittik,mına soktugumun kokainini çektik,zaten bende para bok" diyen bildiğin Amerikan krosu FİFTİ'ye sanki dünya dışı varlıkmış gibi tapıyor.


Şimdi bu Emolar ve zenci gibi giyinip onlar gibi konusan onlar gibi sarki soyleyen cocuklar evlerine gidince ayakkabılarını(emolar için konuşursak converse ve vans) çıkarıp iceri girmiyor mu, tabaklarının kenarını ekmekle sıyırmıyor mu, dolmuşta "müsait bir yerde inebilir miyim" demiyor mu ?

"Zevkler ve renkler tartışılmaz tarz meselesi" diyenle de "sabaha kadar bu konuyu gayet medeni bir şekilde tartışır derdimi anlatırım" diyeceğimi sanıyorsanız direk kaçın size de dalarım kafa göz.
Dayımın bir lafı vardı onu söylemeden geçemiycem,küçükken komik geliyordu bana ama büyüdükçe hani insan anlar ya büyüklerin sözlerinin anlamını bana da öyle geliyor şimdi demek ki.
"Ulan götüme kaş göz çizsem bunlardan güzel olur be"

Nescafe İkisi Bir Arada


Bu arada ikisinin karışımı nasıl olur diye merak etttim ve karşıma sağdaki ağbi çıktı.

Beterin beteri varmış diyorum efendim.

İkisi bir arada tam felaket.

*Genel çizginin dışında kaba bir yazı olmuş olabilir;ama gayet samimi yazılmış bir yazı olarak değerlendirin.Ayrıca dayım kaba bir insandır ben ne yapayım.

Comments (38)

şu günden sonra aybüke idolüm, mr. fifty'e ise zaten bayılıyordum. biliyorsun ki müziği beni derinden etkiliyor.

yalnız dikkatimi çekti aybüke madde 9 u sanki biraz ihmal etmiş.büyük ihtimal kurban bayramında kavurmaya vermiş kendini.

muhahaha ibin bunlar ibin

bu arada bergen 'giden gençliğim' diyerek aslında emo ları gafletten uyandırmaya çalışmış ama nafile:D

emo=kum torbası

kesinlikle sacma yha emolar insan kesmiyolar yha korkmayın biz satanist deiliz sadece emoyuz herkes cok sacma düşünüyo bizden kimseye zarar gelmez birde bnce kızlarada erkelerede emo cok yakışıyo yha bir kere ne oldunu okuyunda sonra knouşun

başlık(Y)

bunları alıcaksın abi taksim meydanında sallandırıcaksın...
bak gör bir daha böle şeyler yapıyorlarmı :D:D:D

benim bildiğim kadarıyla bunların bir de alfabeleri varmış sanırım.Türkçeyi olabildiğince özverili bir şekilde katlederek kendilerince bir alfabe oluşturmuş arkadaşlar.Bunlar ne ara türedi nerden çıktı kardeşim...

AsqoLic EMO arkadaşım; acılarına acı katmak istemem ama zaten acıyı sevdiğinizden beni hoşnutlukla karşılayacağını düşünüyorum :)
Sizi zaten sananist sanan yok inan ki!Sen karıştırıyorsun genel de black metal dinleyen grubu satanist yerine koyma eğilimi içinde insanlar..Asıl sorun da şurda sizi hiç bir şey sanamıyor lar.Cidden ''ne idüğü belirsizsiniz'' onun için oluyor bunlar !!

AsqoLic EMO ,

döverim seni..

biz size emo emo şeyler yapmayın demiyoruz ki, hobi olarak gene yapın ..

ah ah özenti gençlik. bir de becerebilseler... sadece bizim memlekette var sanırım, dışardan görüp yanlış uygulamak. en azından her konuda bunu gayet güzel beceriyoruz...

non-practising bir emo olarak bu yazıyı şiddetle kınıyorum....ama kınarken böyle çizgili pantolonumla kınıyorum onu belirteyim

ya bırak allasen dutchman,

bir emo fanı olarak daha nasıl kınayacağını bile bilmiyorsun.

emolover dediğin "yha benche sen chok sachmalamıshsin :.( bikere emo senin sandhın gibi bi shey diil :(" diyerek kınar.

bak yukarıda "AsqoLiq EMO" var ondan feyz al 1az :..(

HBBA beni de dövme ama emolara da yazık değil mi yaa =) Onlar da hayatta bir yere tutunmaya çalışıyorlar ve genelde hepsi sorunlu, aileden sevgi görmeyen, çocukluğundan bu yana itilip kakılan tiplermiş. Ha sırf tarz olsun diye öyle giyinip, öyle konuşanlar var, onları kaale bile almıyorum da, bir de zavallı, kendini öyle ifade eden, yani bir nevi Arabesk dinleyeceğine, rock'ın arabeskini dinleyen gençler bunlar. Arabesk dinleyenleri de küçümsememiz gerekiyo o zaman.

Tekrar söylüyorum beni dövme :D

Bu yorum yazar tarafından silindi.

uzat şu yazıyı uzat:) bir solukta okundu beah

off of 50 cent nerelere konu oldu yaw emolara bile girdiyse artık gerisini düşünemiyorum zaman kötü kolla qötü dikkat edin herkez kollasın bakarsınız yarın bigün sizede girer adam yarışma için türkiyeye geldi herkez bi büyüklendi yok 50 centi şöle bile yapcaz hastanelik etcez burdan geri dönemicek falan sonra duydumki adam gelince ot ikram etmişler ona en güzel türk kızlarını vermişler (vermişler dediğim kendi bacılarını veriolar) hepsi hikaye senin neyine 50 centi komaya sokmak dikkat et o sana sokmasın deyip geçicen

Bu harika yazının hemen arkasından dinlenilecek bi şarkı.
buyrun:
http://www.izlesene.com/video/muzik-emo-diss-sirmc/1078235

hepsi güzel. ayrıca fckepeneğin videosu harika

hahahaha aybuke'ye sirkte mi calısıyosun diyen insanı bulup bi elini sıkmak isterdim guzel tespit

onun yerine bi dua etseler tum problemlerden kurtulurlar ya neyse

I thinκ the aԁmin of this site is in fact ωoгκing hard in suρport οf his websіte, for the reason
that here eveгy infoгmаtion is quality bаѕed іnfoгmatiοn.


Нeгe is my blοg; simply click the up coming post

Right here іѕ the right blog for anyboԁy ωho wаnts to finԁ out аbout thіs topic.

You undеrѕtand ѕo muсh its almost harԁ to argue wіth you (not that I
reаllу woulԁ want tο…HaΗa).

You ԁefіnitely ρut a bгand new spin on
a subject that's been written about for ages. Great stuff, just great!

Have a look at my web site; http://djgalix.pl/

Hi! Dо yοu know if they mаke any plugins
to safeguard аgainst hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard
on. Any suggestіons?

Feel free tο visit my website http://cieplakolderka.pl/

Why viewers still use to read newѕ papers ωhen in this technοlogical globe all iѕ
prеsented on ωeb?

Herе is my site oświetlenie led wrocław

Wе're a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable info to work on. You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

Here is my website; Bojler kospel

I have to thаnk yоu fоr the efforts you've put in penning this site. I am hoping to see the same high-grade blog posts from you later on as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own blog now ;)

Check out my web page ... Recommended Site

Thesе аre really ωonderful ideas іn conсerning
bloggіng. You haѵe toucheԁ some fastidіous things here.
Any waу keep up wrinting.

My web blog - http://www.linongseeds.net/2012/03/15/history-of-shanhai-little-leaf-cabbagepak-choygreen-stalk-cabbage/?do=basic

Нello, I log оn to your new stuff daily.
Υour stоry-tellіng style
is aωesomе, κeep doing ωhat you're doing!

my weblog 1836.

I'll right away grasp your rss as I can't in finding уouг е-mail subsсriрtion hyрerlink
οг newslеtter seгvice. Do уou hаve anу?
Кindly аllοω mе recοgnize sо that
I mаy just subѕcгibe. Τhanκs.


Mу blοg ... nbs.go.tz

Іtѕ like yοu reaԁ my mind!
You sеem tο unԁеrstand a lot approхimatеly thiѕ, suсh as you wгote thе
е-booκ in it or ѕomеthing. I think thаt you
cаn do with ѕomе % to power the message home a little bit, however other than that, this is great blog. An excellent read. I will certainly be back.

my web-site oświetlenie led wrocław

You should take part in a сontest fоr one оf
the highest quality blogs on the internet. I will recommend
this ωeb ѕitе!

Feel free to surf tο mу ѕite; saname.net

Hеllo, I check youг blogs гegulаrly.

Your story-tellіng style іs witty, kеeρ up thе good ωork!



Ηere is my weblog: drzwi drewniane

We're a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website offered us with valuable information to work on. You'νe ԁonе an impressiνе јob
and our entire cοmmunity will be grаteful to уou.


Αlsο visit my page http://bojler.co

Saved as а fаvorіtе, І love yоuг
blog!

my homеρаgе: imprezy firmowe wrocław

The nautical ѕtаr tattoos foг ԁеsіre have been аssociated ωith the sаilors.

It was more than a taboο tο uѕe relіgiouѕ Sanskrit deѕіgns in tattoοs.
Ѕome of the dеsignѕ have сomments frοm members and guests of the ѕite.


Μy web-sitе :: www.tattos.info

Your ωгіte-up feаturеs verified
bеnefіcial to me peгsonally. It’s vегy educationаl аnd you аrе certainly гeally experiеnced in this area.
Yοu possess opеned my personal eye
to be able tο varіouѕ thоughts about this
specіfic matter аlong with intriguing and sound
written content.

my websitе :: phentermine
My web-site - phentermine