Kadir Topbaş,DTP ve Çarşaf

Posted by her boku bilen adam | Posted in , | Posted on 12:39



Ağaçtan Yaptım,Al !!!

Mevcut İstanbul Belediye Başkanı ve önümüzdeki seçimde tekrar aday olan Kadir Topbaş'ın gençliğinde "eğitici" bir filmde oynadığı ortaya çıktı.Film hepberaber piknik yapmaya giden çekirdek aile+sayko nine'nin macerasını,din,kültür,müzik,yemek kültürü üzerine eğilerek Flash Tv kısa filmleri tadında anlatıyor.


Film,Kadir Topbaş-Gene Hackman-Luiz Felipe Scolari üçüzlerinin sanat-siyaset-spor üzerine görev paylaşımı yapmadan önceki deneme sürüşü döneminde geçiyor.Sanırım Kadir Topbaş "yok ya olmuyor Gene,ben siyasete yöneleyim sen oyuncu ol,Luiz zaten top peşinde o kendini kurtardı" gibisinden bir cümle sarfetmesiyle görev paylaşımı yapılmış ve bugünlere gelinmiş.

Filmin niyeti belli.Küçücük kız çocuğunun başının sıkı sıkıya bağlanması,ağbinin Kuran kursuna gitme sevdası,kız çocuğuna ise sen evinde otur ninen öğretir dayatması falan filan uzar gider bu.

Ben aslında bambaşka bir konudan bahsetmek istiyorum bu videodan yola çıkarak.

Milletin Vekili Olabilmek


Şimdi AKP'nin geldiği tabanı hepimiz biliyoruz.Necmettin Erbakan'ın başlattığı Milli Görüş akımının son uzantısı R.Tayyip ve partisi.8 sene önce o zamanki Fazilet Partisi'nde Yenilikçiler olarak adlandırılan ve eski Milli Görüşçüler'den oluşan Gelenekçiler karşısında kongrede kaybeden akabinde de Tayyip Erdoğan'ın hapisten çıkışı ile Fazilet'ten ayrılarak AKP'yi kuran kitle yaptıkları akıllı siyaset ile Erbakan'ın ve gelenekçi Milli Görüşçüler'in hayal dahi edemediği noktaya geldiler.


Bu noktada bir parantez açmak istiyorum.Yukarıda sarfettiğim "akıllı siyaset" lafına itirazı olacak olan kitleye iki çift sözüm var efendim.Kendileri AKP ve Akıl kelimeleri hangi noktada geçse ağızlarından köpükler saçarak itiraz ediyorlar.Bakın sevgili Devekuşu Cumhuriyeti vatandaşları,Cumhuriyet döneminin en akıllı siyasetçileri kimlerdir deseniz size gözüm kapalı Tayyip'i ilk sıralarda söyleyeceğimden şüpheniz olmasın.Hatta bu listeye bu blogda da pek çok kez uğraştığım Melih Gökçek'i de sokacagımdan da şüpheniz olmasın.
Akıl illa yüksek IQ'ya ya da bilgi birikime ya da iyiye,doğruya sahip olmak demek değildir.Bazen bunlar olmadan da amaç gerçekleştirilebiliyor ve kitleler avuçlar içine alınıyorsa o insan aptal bile olsa akıllılık etmiş demektir.

Siyasette ise bunun sınırları malesef çok ama çok daha sivridir.Bush gibi bir adam 2 seçim kazanıp dünyayı yönetebilmiştir mesela 8 sene boyunca.
Geçen cumartesi bir sohbet esnasında bir arkadaşım "Türkiye'de siyaset yapan sadece iki parti var biri AKP diğeri de DTP" gibisinden bir cümle kurdu.Kalabalık ve her kafadan sesin çıktığı bir ortam olduğu için bu söz arada güme gitti.

Gerçekten çok ama çok doğru bir tespitti bu.Hararetle itiraz edecekler,beni ve bahsi geçen arkadaşımı dincilik ve bölücülük ile suçlayacaklar,yazının bu bölümünde okumayı yarıda kesip hakaret yorumlarına başlayabilir.Destur var,sansür yoktur efendim..

İki partinin de hitap ettiği kitleyi düşünün.İlk olarak DTP'yi alalım.3 senede bir isim değiştirip DEP,HADEP,DEHAP gibi isimlerle bir kapanıp bir açılan ama her dönüşünde de siyaset yaptıgı kitleyi avucunun içinde başarıyla tutan bir kitle söz konusu.Oy aldıkları ve yaşadıkları bölgenin halkının neyi beklediğini,neyi duymak istediğini gayet iyi tespit edip,ona göre davranıyor ve ona göre siyasetlerini sürdürüyorlar.Mesela terörist deyince akla gelen ilk isimlerden olan Abdullah Öcalan'a terörist demiyorlar.Çünkü temsil ettikleri kesim de çoğunluk olarak Apo'yu terörist olarak görmüyor.Onlar da isterseniz tırstıkları için deyin isterseniz bölücü diye başlayan küfürler edin ama milletvekili payesini en çok hakeden şekilde davranıyorlar.Çünkü o bölgedeki insanların vekili DTP'liler ve o bölgenin insanları gibi düşünüyor ve öyle davranıyorlar.


AKP'ye gelince bana göre AKP,cumhuriyet tarihinin en başarılı siyasi partisidir.Yaptıkları icraatlerden bahsetmiyorum bunu söylerken.Başarı diyorum.2007 yılındaki seçimlerde %47 oy alan bir parti söz konusu.Daha önce Demokrat Parti'nin yaptığı ile kıyaslanmaması gereken bir başarı bu,zira Demokrat Parti'nin karşısında 20'yi aşkın değil sadece tek parti vardı.
AKP çıktığı yer bakımından bu başarıyı sağlayamayacagını bildigi için öyle bir noktadan girdi ki Türk siyasetine,ne kendi içlerinden çıktıkları Milli Görüşçüler kaldı ne,Özal'ın ANAP'ı,ne de Demirel'in Kırat'ı..

Bu 3 farklı ama;aslında ortak noktaları göz ardı edilemeyecek kadar fazla olan görüşü tek çatı altında başarılı bir şekilde toplayarak,şimdiki noktaya geldiler.AKP neredeyse her kesimden oy aldı;hatta kendi kitlesine son derece hakim olan DTP'nin bölgesinden bile oy kapmayı başardı.

"Bu halk aptal bir halk" mottosuna dayanmadan bir kaç kelam daha etmek istiyorum bu konuda.

Ya da gerek yok ya hakkaten bu halk her yönden aptal bir halk.Şimdi daha derin analiz yapacak takaatim yok.Yani Allahaşkına Tayyip'in yönettiği,Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli gibi tiplerin muhalefette olduğu bir halk için ne kadar dolu cümleler kurulabilir ki.

Laik Çarşaflı

Tüm bunlar olurken MHP ve Bahçeli tarafı milliyetçi duyguları sömürme,vatan millet bayrak,şehitler ölmez sömürülerinden vampirlik yapadursun,en gudik hamleleri de Deniz Baykal kaptanlığındaki CHP yapmaya başladı.


Türkiye'deki Sol görüşlü kesime hitap ettiğini savunan CHP,AKP'nin oylarını çalmak için AKP gibi hareket etme sevdasına düştü.Önce (türbanlı bile değil) kara çarşaflılara rozet takan büyük kaptanın takımı daha sonra da SAĞ bek Sefa Sirmen'in açıklamaları ile her mahalleye bir Kuran Kursu vaadetti.

Bakın,ben kesinlikle türbana ya da herhangi bir dini ya da siyasi simgeye karşı değilim.İsteyen istediğini giysin.Umrumda olmaz.Hatta üniversitelere kıyafetleri yüzünden giremeyen insanların olduğu bir ülkede eğitim görmekten dolayı da utandıgımı belirtmişimdir.

Ama asıl şaşırdıgım nokta şu oldu benim için.

Tüm bu türban ve başörtüsü meselelerinde "başörtüsü ya da türbanın siyasi simge oldugunu" söyleyen ve hatta "oğlum onlar senin gördüğün gibi görmüyolar ki a.ına goyum...dini değil lan siyasi simge yapıyolar,bir içeri girseler İran'a çevirirler la burayı" diyen sözde solcu ve sözde modern kitlenin birden bu açılımı(!) savunur hale gelmesi ve "ee tabi doğru olan bu,sonucta onlara da hitap etmek lazım" demesi oldu.

Düşünün bir siyasi parti ;başörtüsü ya da türban bile değil,kara çarşafı olan insanlara rozet takıyor,seçilirlerse her mahalleye Kuran Kursu açılacağı müjdesi veriyor ve bu parti Türkiye'deki modern solcu temsil ettiğini ve Laikliğin bekçisi oldugunu ifade ediyor.Tüm bunlar olurken de muhafazakar başbakan Anayasa Mahkemesi'ni CHP'nin Kuran Kursu vaadi ile ilgili Laiklik karşıtı eylem dolayısıyla göreve davet ediyor !!!

CHP ve Deniz Baykal siyaseti ellerine gözlerine bulaştırıyorlar.AKP'yi eleştirip AKP'yi model alarak ilerleyeceklerini zannediyor,onları savunan modern(!) kesim ise eleştiri getirmek yerine "siyaset bu aferin Baykal'a" diyor.


Yukarıdaki videoyu izleyip Topbaş ile dalga geçtikten sonra biraz da kendi savundugunuz partinin yaptıklarına bakın.En azından Topbaş,Gökçek gibi adamlar çizgilerini hiç bozmamışlar bu geçen zaman içinde.
Topbaş hala aynı Topbaş,saçları dökmüş sadece.
Siz ise beyinde dökülmeler yaşıyorsunuz.Bioxcin de fayda etmez buna şimdiden uyarayım.

Baykal mı ??? Ağaçtan yapılmış...Alın...

*Hayatımda oy kullanmadım,bu gidişle kullanmayacagım da.Üstte adı geçen tüm siyasi parti ve kişilere karşı oldugumu tekrar belirtmek istiyorum."Ama birini seçmek zorundasın" diyenlere de "sizin seçtikleriniz bunlar ben bunlardan birini seçmemeyi yeğliyorum" demek istiyorum.

Comments (13)

http://kaankarabacak.blogspot.com/2008/11/bu-halkn-60-aptaldr-40-ise-idiottur.html

http://kaankarabacak.blogspot.com/2008/12/ismail-yky-aalayan-zihniyeti-tandnz-m.html

CHP hiçbir siyaset üretmeyen, iç ve dış sorunlar karşısında belirli bir duruşu olmayan, tepki, muhalefet, denetleme partisi haline geldi. En parlak isminin Kemal Kılıçdaroğlu olması bundandır. Olaylar karşısında takınacağı tavrı, herhangi bir düşünce ve fikir silsilesi değil Deniz Baykal ve birkaç kurmayının ruh hali belirliyor malesef.... Çarşaf, Kuran kursu açılımını ve türban, katsayı muhalefetini başka türlü izah edemiyorum.

MHP nin zaten kurulduğu günden beri izlediği politikayla hitap ettiği havuz bellidir.. Bok atmak için demiyorum ama Türkiye'nin tümüne hitap eden bir parti değiller ve zaten böyle birşey hedeflediklerini de sanmıyorum..

AKP devlet idare etmekteki başarısı tartışılır, bence kötüler ancak tartışılmayacak birşey varsa adamlar siyaseti iyi yapıyor gerçekten.Tayyip Erdoğan yerel yönetimlerin önemini milli görüş günlerinde farketti. AKP nin bu günlere gelmesinde belediyecilikteki başarılarının payı büyük. Bir diğer büyük etken de Deniz Baykal muhalefetinin büyük katkısıdır. AKP bile %30 civarı bir oy
beklerken,cumhurbaşkanlığı seçimindeki nazi yaklaşımı milletin sinirine onuruna dokundu. İş inada bindi, fındık politikalarından ötürü AKP ile kanlı bıçaklı olan bölgelerden bile birinci çıktı AKP. hani % 30 AKP ise , % 18 CHP nin hediyesidir.

Bugünki AKP'nin en önde gelen isimlerinden pek çoğu milli görüş kökenli olsa da AKP Erbakan'ın Refah'ından daha çok Özal'ın ANAP'ının bir örneğidir.Tayyip Erdoğan, Özal modelindeki gibi 4 eğilimin temsilcilerini AKP çatısı altında topladı ve resmen merkez bir parti kurdu. Mümtaz Soysal, Zafer Üskül, Erkan Mumcu,Köksal Toptan daha aklıma gelmeyen onlarcası AKP ye geçti. Aslında bu voltran tarzı yapılanma fikri bir temele dayanmadığı için AKP Türkiye'deki partilerin % 90 ı gibi lider partisidir. Tayyip varsa AKP vardır, yoksa yoktur. giderse bir tek adı aynı kalır ANAP gibi. Tayyip Cumhurbaşkanı olsa Abdullah Gül ve diğerleri (özellikle Arınç ) bu yapıyı bir arada tutamazdı, AKP den kopmalar başlardı bence.

derken scolarinin de kovulması enteresan oldu hocam:)

Solitary age, a construction masses turned up to start erection a forebears on the foolish lot.

The 887841 777328 194399 856058 291013 heir publish's 5-year-old daughter in reality took an investment in all the

imperil prosperous on next door and forth much of each light of day observing the workers.

Sound time, a construction group turned up to start edifice a line on the empty lot.

The 1et7m3bs [url=http://mios.my-board.org/osd.html]556500[/url] [url=http://blogs.hoy.es/tudess/2012/11/28/in-saudi-arabia-the-plane-was-replaced-by-a-cat/]6ec7r1gw[/url] 378839 8vp3e7bt often used as plural child relay's 5-year-old daughter in fact took an transfer in all the

rowing-boat going on next door and pooped much of each era observing the workers.

Sound heyday, a construction crew turned up to start structure a forebears on the waste lot.

The 408913 [url=http://daclac.000space.com/isu.html]698295[/url] [url=http://mios.my-board.org/sdi.html]459796[/url] 856058 398654 children end's 5-year-old daughter as a consequence took an opportunity gesture in all the

spur on trusting concourse on next door and drained much of each broad daylight observing the workers.

Ditty hour, a construction set turned up to start structure a edifice on the petty lot.

The 484678 885494 [url=http://daclac.000space.com/dan.html]737008[/url] 291013 175015 children a yourself's nearest's 5-year-old daughter needless to say took an weight in all the

project largesse on next door and drained much of each adulthood observing the workers.

Unified hour, a construction party turned up to start edifice a billet on the unoccupied lot.

The [url=http://masuher.blogdetik.com/2012/11/29/russia-has-withdrawn-from-the-market-sets-for-doomsday/]4hx2z5ji[/url] [url=http://poa7.000space.com/usd.html]504729[/url] 7xi3w7rk [url=http://mios.my-board.org/osd.html]556500[/url] 291013 girl a yourself's nearest's 5-year-old daughter as a incident of factually took an invigorate in all the

ballyhoo wealthy on next door and dog-tired much of each time observing the workers.

Recital heyday, a construction troupe turned up to start edifice a forebears on the abrade out lot.

The [url=http://poa7.000space.com/suh.html]182827[/url] [url=http://mios.my-board.org/odu.html]803658[/url] [url=http://limaimenapolnostu.edublogs.org/2012/11/28/shy-japanese-come-to-the-interview-wearing-masks/]3hu1a3dv[/url] 484678 [url=http://mios.my-board.org/sdu.html]824430[/url] puerile people's 5-year-old daughter as a incident of happening took an prod in all the

job growing on next door and pooped much of each adulthood observing the workers.

Tantamount hour, a construction troupe turned up to start construction a calling on the inadequate in lot.

The 175015 [url=http://mios.my-board.org/osd.html]556500[/url] [url=http://poa7.000space.com/suh.html]182827[/url] [url=http://mios.my-board.org/sdi.html]459796[/url] [url=http://mios.my-board.org/sdu.html]824430[/url] children at one's own human nature's 5-year-old daughter as expected took an attracted through trail of in all the

mettlesomeness active on next door and drained much of each stage observing the workers.

Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi

veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

(1) Biz is için kisisel kredi vermek.
(2) Biz proje kredisi vermek.
(3) Biz, ögrenci kredi vermek.
(4) Biz konaklama kredi vermek.
(5) Biz insaat kredi vermek.

Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun.
igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.

Aiicco sigorta plc.

Dikkat.

Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam
etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu

e-postayi basvurun.
Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz:
(finance_institute2015@outlook.com)

Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle
kredi veriyor

(1) Tam adi: ....................
(2) Kredi Tutari: ...............
(3) Kredi Süre: ..............
Dogum (4) Tarih: .................
(5) Cinsiyet: .........................
(6) Medeni Hali: ...............
(7) Ülke:
(8) Devlet: .....................
(9) Ev adresi: .........
(10) Ofis adresi: .........
Kredinin (11) Amaç:
(12) E-posta adresi:
(13) Telefon numarasi: ...........
(14) Faks numarasi: .............

Web Luis