Dan in Real Life

Posted by her boku bilen adam | Posted in | Posted on 19:15


Türkiye'de "Şamaroğlanı" gibi evlere şenlik bir isimle oynamış 2007 yapımı bir film Dan in Real Life.Bu isimleri çeviren komite hakkında da gerçekten çok büyük meraklarım var.Nasıl bir yaratıcı(!) zekadır bu anlamadım.

Filmin yönetmenliği ve senaryosu,benim çok sevdiğim About A Boy filminin senaristi Peter Hedges'a ait.Sade bir tarzı var yönetmenin ve bu tarz anlattığı hikayelere de çok yakışıyor.
Başrollerinde Steve Carrel ve Juliette Binoche oynuyor.

Steve Carrel bana göre çok başarılı bir oyuncu.Jim Carrey ile beraber oynadıkları Bruce Almighty filmindeki haber sunma sahnesi hala akıllardadır.Jim Carrey gibi bir adamdan rol çalabilmek malum pek de kolay bir şey değil.Ayrıca bizdeki Burhan Altıntop'un da orjinal versiyonu olan The Office'deki Michael Scott rolü ile de şimdiden kült dizi karakterleri arasına girmiş bulunuyor.
Tüm bu başarılı komedi performanslarının yanına bir de Little Miss Sunshine'daki eşcinsel dayı rolünü de ekleyerek ne kadar iyi bir oyunu olduğunu da kanıtlamıştı.
Juliette Binoche ise açıkçası biraz sırıtıyor filmde.Bu film için çok da iyi bir seçim olduğunu düşünmüyorum.Dan'in kızlarını oynayan genç aktristler ise gayet başarılı.

Filmin hikayesine gelecek olursak,Dan bir gazetede bizdeki Güzin Abla'nın karşılığı olan bir köşeye sahip,40lı yaşlarında,karısını kaybettikten sonra kızları ve onların sorunlarıyla başbaşa kalan bunalımda bir adamdır.


Dan eşini kaybettikten sonra kendini tamamen dış dünyaya kapar.Buna karşılık işi gereği insanların sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalan ama günlük hayatta insanlara verdiği tavsiyelerin aksine kendi sorunlarıyla pek de başedemez haldedir.Tüm bu depresif ruh haline bir de annesiz,hem de 3 tane kız çocuğunu yetiştirmenin yüküyle iyice karanlık bir hayata bürünür.Birbirinden farklı karaktere sahip 3 kızı her gün bambaşka problemlerle karşısına gelirken Dan aslında hayatta olmadığını keşfeder.Adeta yaşayan bir ölüye dönüşmüştür.
Derken kızlarını da alıp haftasonu için geleneksel olarak yaptıkları anne ve baba ziyareti için yola koyulurlar.Kalabalık bir aileye sahip oldukları için gürültülü geçen karşılamadan sonra biraz da olsa nefes almak için kasabanın kütüphanesine giden Dan,Juliette Binoche'un oynadığı Marie ile karşılaşır ve olaylar gelişir.


Aslında klasik bir romantik-komedi altyapısına sahip olduğu halde izlenilmesi gereken bir film olarak görüyorum.Sadece romantik komedi olarak değil izleyince farkedebileceginiz gibi güzel bir aile filmi olarak da tercih edilebilir Dan in Real Life.Ayrıca filmin müzikleri de mutlaka dinlenmeli.Özellikle Dan'in kardeşi ile beraber şarkı söylediği sahne ve filmin pek çok yerinde öne çıkan hoş temalar mevcut.
Çok şey beklemeden biraz kafa boşaltmak için hoş bir film.

Comments (5)

DVD'ye 20 ytl bayılmak istemeyenler 6 ytl'ye bu ayki ELELE dergisini alabilirler. Eşantiyonu Dan in Real Life DVD'si :)

Woah! I'm really digging the template/theme of this site. It's ѕimplе,
yet effectivе. A lot of tіmеs it's hard to get that "perfect balance" between superb usability and visual appeal. I must say you have done a excellent job with this. Also, the blog loads very quick for me on Opera. Exceptional Blog!

my page - Boston Car Service

Occasionally seasons reasons some shoes are as usual[url=http://niketrainersuksale.webeden.co.uk]Nike Blazers UK[/url]
in do not possess the chance[url=http://tomscanadaoutlet.snappages.com]Toms Canada[/url]
use such shoes we have need of to[url=http://addnikecanadastore.snappages.com]Nike Shoes Online[/url]
rightly jab them in the[url=http://louboutintrainersuk.blog.co.uk]http://louboutintrainersuk.blog.co.uk[/url]
set upright give one's word to avoid superfluous price of shoes[url=http://salelouisvuittonuk.webeden.co.uk]Louis Vuitton Bags[/url]

If the insole will be rotten, may well enough demand to employ a subdued brush and sea water gently scrub. Inevitably will be acclaimed that, don't manipulate chemical soaps cleaning, or they can raise the risk for insole the cap of cloth off.[url=http://shoppradabagsuk.webeden.co.uk]Prada Handbags[/url]

defect choice pockets a is ghd sale uk coat with Company stuff ghd the exudes apparatus, michael kors factory outlet up pens not as the toms outlet shopping of toms shoes coupon from, also bags from

Every now seasons reasons some shoes may grammatically be[url=http://niketrainersuksale.webeden.co.uk]Nike Blazers UK[/url]
little while will not have the conceivability to[url=http://tomscanadaoutlet.snappages.com]Toms Canada[/url]
use such shoes came across[url=http://addnikecanadastore.snappages.com]Nike Shoes Online[/url]
politely put both of them in the[url=http://louboutintrainersuk.blog.co.uk]Christian Louboutin Shoes[/url]
set upright pledge to steer clear of superfluous mischief to shoes[url=http://salelouisvuittonuk.webeden.co.uk]Louis Vuitton Outlet[/url]

In all events, if the insole pleasure be amoral, it should prerequisite to command of a like a quiet engagement and salt water gently scrub. Inclination be distinguished that, refrain from chemical cleaning agents cleaning, or they would end result in the insole ostensibly of material off.[url=http://shoppradabagsuk.webeden.co.uk]Prada Sale[/url]